Vi lanserer ploggedistanse 10 KM!

Enda ikke hørt om plogging? Den nye løpetrenden går ut på å plukke søppel, mens man jogger. Supert for folkehelsa – supert for miljøet! Vi i BMW Oslo Maraton elsker denne nye trenden, og lanserer derfor en egen ploggedistanse i samarbeid med Gjensidige og In the Same Boat.

 

MELD DEG PÅ HER.

Hele Norge plogger! Under hashtaggen #Plogging deler nå tusenvis bilder i sosiale medier av søppelplukkende joggere, og nyhetsmedier over hele verden har omtalt fenomenet.

Nå kan du også plogge under BMW Oslo Maraton (10 km). Dette er distansen for deg som vil løpe, men samtidig bidra til en god sak – å gjøre Oslo litt renere og sette fokus på aktivitet og mindre forsøpling. La oss sammen sette folkehelse og bærekraft på agendaen!

Man vil få utdelt søppelsekk og hansker, og får en makstid på to timer til å fullføre mila. Her er imidlertid ikke tida viktig – men å få samlet mest mulig søppel langs løypa. Posene må leveres i mål, der avfallet vil bli sortert. Det vil ikke bli tidtaking på distansen. Alle som kommer i mål innen makstid med søppelpose er vinnere.

Vi vil trekke noen heldige vinnere fra scenen, som vinner kule premier fra Meny, Adidas, Gjensidige, In the Same Boat m. fler. For å være med i trekningen må du ha lastet ned og registrert løpet ditt i appen Plogger! Alle vil også motta egen ploggemedalje og egne t-skjorter og startnummer for distansen.

Deltakelse på Plogging 10km koster 100 kroner, og her går penge til enten Aktiv mot Kreft eller Right to Play!

MELD DEG PÅ HER.

Ploggedistansen er et samarbeid med Gjensidige og den ideelle organisasjonen In The Same Boat. Har du enda ikke lastet ned Gjensidige og Norsk Friidrettsforbunds app Plogger, så gjør det med det samme! Her kan du registrere og dele alle dine ploggeøkter.

In The Same Boat jobber med å begrense marin forsøpling, og har i sommer reist rundt i Norge og arrangert Oslo Maraton Plogging Tour. Flere har stilt opp på deres ploggeløpegrupper rundt om i landet.  Turnéen avsluttes på BMW Oslo Maraton 15. september 2018, som også er dato for World Cleanup day. Sammen gjør vi Oslo litt sprekere og litt grønnere!

 

 

 

© 2022 Oslo Maraton

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious