BMW OSLO MARATON

PARADELTAGERE

HVA ER PARAKLASSER?

I 2010 opprettet Oslo Maraton egne klasser for personer med funksjonsnedsettelse, med egne klasser for kvinner og menn. Dette ble gjort etter initiativ fra blinde og svaksynte i Team RP.

Et fast innslag knyttet til paraklassene helt siden de ble innført i 2010 er samarbeidet mellom blinde og svaksynte fra Team RP og Aktiv mot kreft. Hvert år har Team RP invitert mellom 30 og 50 idretts- og kulturpersonligheter til å stille som ledsagere, der synshemmede og ledsagere i fellesskap har løpt for å profilere Aktiv mot Kreft.

ER DU PARADELTAGER?

Parautøvere er mennesker med bevegelses-, syns-, hørsels- og/eller utviklingshemming (Ref. NIF´s strategi for paraidrett) . Personer innenfor disse målgruppene kan delta i våre paraklasser. Under BMW Oslo Maraton kan parasdeltagere velge mellom distansene 10 for Grete, halvmaraton og maraton. Vi har også en racing distanse for rullestolbrukere, 10 km Racing! Les mer om alle distansene HER.  

TREN MED OSS PÅ BISLETT 

SK Vidar og Oslo Maraton har en stor og aktiv treningsgruppe for parautøvere med ukentlige fellestreninger på Bislett stadion.

Treningsgruppen er for alle som vil delta på paratrening, både paradeltagere og frivillige ledsagerne. Det er trening hver onsdag, og økten starter med løping og avsluttes med styrke- og balansetrening, og det er tilpasset alle nivåer. På hver trening tilbys ledsagere til blinde/svaksynte og andre som har behov for dette. 

Vil du å delta, enten som utøver eller som ledsager, ta kontakt med Håkon Gisholt: hakongis@gmail.com

Du kan også bli med i denne facebook gruppen, her får du mer informasjon om andre aktiviteter deltagerne er med på.

ONSDAGER HVER UKE

HVA: Paratrening (løp og styrke)
HVOR: Bislett Stadion
NÅR: kl. 19:15-20:40 

For å delta må du sende mail Håkon Gisholt: hakongis@gmail.com  

ONSDAGER HVER UKE

HVA: Kondisjon- og styrketrening for rullestolbrukere
HVOR:
Bislett stadion
NÅR: kl. 19:15-20:15

Alle rullestolbrukere er velkommen til å delta på Paratrening, onsdager på Bislett Stadion med vår ambassadør Hanne Eriksson.

Fra 5. juni blir det ukentlige treninger med en miks av kondisjon og styrketrening for alle nivåer som kan tilpasses hver enkelt deltaker. Øktene foregår utendørs på Bislett stadion hver onsdag kl.19:15 og varer ca 1 time. Bislett stadion er reservert kun for paratrening i denne perioden.

Det er ingen påmelding, det er bare å møte opp om du vil være med. Vi ha ren facebookgruppe hvor vi vil legge ut informasjon om treningene, bli med i gruppa HER

Har du noen spørsmål eller ønsker du ledsager? Ta kontakt oss på epost: Hanne Eriksson – hanneoverik@hotmail.com  eller Mikkel Trøstheim – mikkel@oslomaraton.no

INFORMASJON FOR PARADELTAGERE 

Påmelding Paraklasser for de ulike distansene: Meld deg på her

Vi har paraklasser i distansen 10 for Grete, Halvmaraton og Maraton. Det er av sikkerhetsmessige årsaker ikke mulig å delta med rullestol i disse distansene. Vi jobber for å kunne tilby dette, men har dessverre ikke åpent for dette per idag. 

Ønsker du å delta å 10 km rullestol racing: Meld deg på her!  

BMW Oslo Maraton tilbyr startplass til kr 100* for de som deltar i paraklassene våre og på rullestol racing. 

 *Administrasjonsgebyr (30 kr) og engangslisens ( maks 50 kr) vil komme i tillegg.
Har du helårslisens kan denne registreres ved påmelding, og du vil ikke bli belastet engangslisens. Lurer du på hva lisens er? Les mer her

I henhold til Forbrukerkjøpsloven er kjøp av startplass bindende og refunderes ikke. Les gjerne mer informasjon om dette på Forbrukerrådets sider.

VILKÅR OG BETINGELSER 

Vi ber deg sette deg godt inn i våre vilkår og betingelser før du melder deg på.

Ved behov bistand til å skaffe ledsager/guide ber vi deg ta kontakt med oss på e-post info@oslomaraton.no, merk gjerne e-post «Ledsager paraklasse», så hjelper vi deg.

TELT FOR PARA- OG RACINGDELTAGERE

For å legge til rette og gjøre det enkelt for våre deltagere med funksjonsvariasjoner, har vi satt opp et eget telt mellom start- og målområdet som alle para- og racingdeltagere kan benytte seg av.

For å benytte deg av dette tilbudet, vis ditt deltakernummer som er merket med para/racing til vaktene som står ved siden av målgang, så viser de deg veien til teltet. I teltet vil det være bagasjeoppbevaring, samt stoler og bord om du vil sitte ned litt og slappe av før og etter løpet. Det er også et HC toalett ved teltet kun for paradeltagere. 

Se i kartet i neste fane for å finne frem. 

KART OVER ARENA OG LØYPE

På kartet under her kan du se en oversikt over arenaen på Rådhusplassen og løypa. Velg «Para deltagere» i menyen i venstre hjørnet, og velg hva du vil se i kartet på arenaen. 

 

MER INFORMASJON?

For mer informasjon om hvor du henter startnummeret ditt, hvordan du finner veien til arenaen eller andre spørsmål vedrørende arrangementet kan du lese vår DELTAGERINFORMASJON 

Har du noen spørsmål vedrørende påmelding til paraklassen eller din deltagelse kan du sende oss en e-post på info@oslomaraton.no eller kontakte oss på Facebook.

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious