PARAKLASSER

BMW OSLO MARATON

HVA ER PARAKLASSER?

I 2010 opprettet Oslo Maraton egne klasser for personer med funksjonsnedsettelse, med egne klasser for kvinner og menn. Dette ble gjort etter initiativ fra blinde og svaksynte i Team RP.

Et fast innslag knyttet til paraklassene helt siden de ble innført i 2010 er samarbeidet mellom blinde og svaksynte fra Team RP og Aktiv mot kreft. Hvert år har Team RP invitert mellom 30 og 50 idretts- og kulturpersonligheter til å stille som ledsagere, der synshemmede og ledsagere i fellesskap har løpt for å profilere Aktiv mot Kreft.

ER DU PARADELTAGER?

Alle mennesker med nedsatt funksjonsevne kan delta i våre paraklasser på BMW Oslo Maraton, og velge mellom distansene 10 for Grete, halvmaraton og maraton. Les mer om alle distansene HER. 

Ønsker du å delta på trening sammen med andre parautøvere, sjekk ut denne gruppa!

RULLESTOL RACING 

Vi har også en egen distanse for rullestol racing. Les mer om den under informasjon om våre DISTANSER.

PÅMELDING

Meld deg på paraklassene for de ulike distansene her: 

Påmelding paradeltagere (link kommer snart!)

Ønsker du å delta å 10 km rullestol racing? Meld deg på her!  

PRISER

BMW Oslo Maraton tilbyr startplass til kr 100,- for de som deltar i paraklassen og på rullestol racing. 

TRENGER DU LEDSAGER? 

Ved behov bistand til å skaffe ledsager/guide ber vi deg ta kontakt med oss på e-post info@oslomaraton.no, merk gjerne e-post «Ledsager paraklasse», så hjelper vi deg.

TELT FOR PARA- OG RACINGDELTAGERE

For å legge til rette og gjøre det enkelt for våre deltagere med funksjonsvariasjoner, har vi satt opp et eget telt mellom start- og målområdet som alle para- og racingdeltagere kan benytte seg av.

For å benytte deg av dette tilbudet, vis ditt deltakernummer som er merket med para/racing til vaktene, så viser de deg veien til teltet. Her vil det være bagasjeoppbevaring, samt stoler og bord om du vil sitte ned litt og slappe av før og etter løpet

MER INFORMASJON?

For mer informasjon om hvor du henter startnummeret ditt, hvordan du kan oppbevare bagasje eller andre spørsmål vedrørende arrangementet kan du lese vår DELTAGERINFORMASJON 

Har du noen spørsmål vedrørende påmelding til paraklassen kan du sende oss en e-post på info@oslomaraton.no eller kontakte oss på Facebook.

© 2022 Oslo Maraton

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious