PARADELTAGERE

BMW OSLO MARATON

HVA ER PARAKLASSER?

I 2010 opprettet Oslo Maraton egne klasser for personer med funksjonsnedsettelse, med egne klasser for kvinner og menn. Dette ble gjort etter initiativ fra blinde og svaksynte i Team RP.

Et fast innslag knyttet til paraklassene helt siden de ble innført i 2010 er samarbeidet mellom blinde og svaksynte fra Team RP og Aktiv mot kreft. Hvert år har Team RP invitert mellom 30 og 50 idretts- og kulturpersonligheter til å stille som ledsagere, der synshemmede og ledsagere i fellesskap har løpt for å profilere Aktiv mot Kreft.

TREN MED OSS PÅ BISLETT 

SK Vidar og Oslo Maraton har en stor og aktiv treningsgruppe for parautøvere med ukentlige fellestreninger på Bislett stadion.

Treningsgruppen er for alle som vil delta på paratrening, både paradeltagere og frivillige ledsagerne. Det er trening hver onsdag, og økten starter med løping og avsluttes med styrke- og balansetrening, og det er tilpasset alle nivåer. På hver trening tilbys ledsagere til blinde/svaksynte og andre som har behov for dette. 

Vil du å delta, enten som utøver eller som ledsager, ta kontakt med Håkon Gisholt: hakongis@gmail.com

Du kan også bli med i denne facebook gruppen, her får du mer informasjon om andre aktiviteter deltagerne er med på.

ONSDAGER HVER UKE

HVA: Paratrening (løp og styrke)
HVOR: Bislett Stadion
NÅR: kl. 19:15-20:40 

For å delta må du sende mail Håkon Gisholt: hakongis@gmail.com  

ER DU PARADELTAGER?

Alle mennesker med nedsatt funksjonsevne kan delta i våre paraklasser på BMW Oslo Maraton, og velge mellom distansene 10 for Grete, halvmaraton og maraton. Vi har også en racing distanse for rullestolbrukere, 10 km Racing! Les mer om alle distansene HER. 

INFORMASJON FOR PARADELTAGERE 

Meld deg på paraklassene for de ulike distansene her: 

Påmelding paradeltagere: Meld deg på her! 

Ønsker du å delta å 10 km rullestol racing? 

Meld deg på her!  

BMW Oslo Maraton tilbyr startplass til kr 100* for de som deltar i paraklassene våre og på rullestol racing. 

 *Administrasjonsgebyr (30 kr) og engangslisens ( maks 50 kr) vil komme i tillegg.
Har du helårslisens kan denne registreres ved påmelding, og du vil ikke bli belastet engangslisens. Lurer du på hva lisens er? Les mer her

I henhold til Forbrukerkjøpsloven er kjøp av startplass bindende og refunderes ikke. Les gjerne mer informasjon om dette på Forbrukerrådets sider.

VILKÅR OG BETINGELSER 

Vi ber deg sette deg godt inn i våre vilkår og betingelser før du melder deg på.

Ved behov bistand til å skaffe ledsager/guide ber vi deg ta kontakt med oss på e-post info@oslomaraton.no, merk gjerne e-post «Ledsager paraklasse», så hjelper vi deg.

TELT FOR PARA- OG RACINGDELTAGERE

For å legge til rette og gjøre det enkelt for våre deltagere med funksjonsvariasjoner, har vi satt opp et eget telt mellom start- og målområdet som alle para- og racingdeltagere kan benytte seg av.

For å benytte deg av dette tilbudet, vis ditt deltakernummer som er merket med para/racing til vaktene, så viser de deg veien til teltet. Her vil det være bagasjeoppbevaring, samt stoler og bord om du vil sitte ned litt og slappe av før og etter løpet. 

Et kart som viser vei vil også legges til her nærmere arrangementet, med mer informasjon om tilrettelegging og fremkommelighet på arenaen. Det vil være tilgang på HC WC, og ramper legges på strategiske steder for å gjøre det enkelt for rullestolbrukere å komme seg frem. 

MER INFORMASJON?

For mer informasjon om hvor du henter startnummeret ditt, hvordan du finner veien til arenaen eller andre spørsmål vedrørende arrangementet kan du lese vår DELTAGERINFORMASJON 

Har du noen spørsmål vedrørende påmelding til paraklassen eller din deltagelse kan du sende oss en e-post på info@oslomaraton.no eller kontakte oss på Facebook.

BLI MED PÅ 3 FOR ALLE 10. SEPTEMBER 

SØNDAG 10. SEPTEMBER legger vi til rette for at alle som ønsker det skal få oppleve en flott 3 kilometer med start og mål på Rådhusplassen. Vi tilbyr flere ulike klasser innenfor 3 kilometeren, både for løpende, gående, trillende og rullende. Vi mener det når vi sier at 3 for alle er for alle! 

3 for alle arrangeres av SK Vidar og Oslo Maraton, og er en del av BMW Oslo Maraton uka på Rådhusplassen. Vi starter uka med 3 for alle søndag 10. september, og så skjer det mye gøy frem til BMW Oslo Maraton går av stabelen lørdag 16. september. 

Ler mer om 3 for alle HER.  

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious