RUN FOR CHARITY
BMW Oslo Maraton har samarbeid med de veldedige organisasjonene Aktiv mot kreft, Right to play og Stiftelsen Organdonasjon. Ved påmelding til BMW Oslo Maraton har du muligheten til å støtte disse organisasjonene, ved å donere et beløp. Aktiv mot Kreft, Right to play og Stiftelsen Organdonasjon er avhengig av donasjoner for å kunne fortsette sitt veldedige arbeid.
Du kan også melde deg på via en av disse organisasjonene, og løpe for dem under arrangementet. Les mer om dette i informasjonen under.
Trykk på den organisasjonen du vil lese mer om.
Kjøp startplass til Oslo Maraton gjennom Right To Play og startavgiften går uavkortet til deres arbeid med å beskytte, utdanne og styrke de mest utsatte barna.
Right To Play er en internasjonal organisasjon som bruker lek som verktøy for å beskytte, utdanne og styrke barn i utviklingsland. Lek er livsviktig for barns trivsel, helse og utvikling. I krise og konflikt gir leken rom til å bearbeide opplevelser og normalisering av hverdagen. Lek er også viktig for læring, noe som resulterer i at flere barn går på skole. Når barn deltar i lek får de bedre selvtillit og styrket evne til å utøve sine rettigheter.
Right To Play er tilstede i 15 land og hvert år får 2,3 millioner barn lek inkludert i sin hverdag.
Løp for Aktiv mot kreft under Oslo Maraton 2023!
Aktiv mot kreft er veldedig samarbeidspartner til BMW Oslo Maraton. Du kan enten bidra til vårt arbeid ved å donere til Aktiv mot kreft i påmeldingsløsningen, eller melde deg på Aktiv mot kreft sitt lag på Oslo Maraton HER.
Aktiv mot kreft setter stor pris på Oslo Maraton, som støtter vårt arbeid gjennom vår rolle som veldedig samarbeidspartner!
Aktiv mot kreft er en privat stiftelse etablert av Grete Waitz og Helle Aanesen i 2007. Stiftelsens mål er å få fysisk aktivitet inn som en del av kreftbehandlingen. For å få til dette etablerer stiftelsen Pusterom, trenings- og aktivitetssentre for kreftpasienter på norske sykehus. Dette gjør vi fordi forskning viser at fysisk aktivitet kan være positivt for de aller fleste kreftpasienter – både under og etter behandling. Fysisk aktivitet kan bidra til å redusere uønskede bivirkninger og gi økt utholdenhet, styrke og overskudd. Men viktigst av alt; det bidrar til å bygge mestringsfølelse og øke livskvaliteten. På Pusterommet får kreftpasienter kyndig veiledning av fagpersoner i et sosialt og trivelig miljø i trygge rammer, noe som er viktig for mennesker som er rammet av kreft. Aktiv mot krefts mål er at alle kreftsykehus i Norge som ønsker skal få Pusterom. Det er nå etablert 16 Pusterom rundt omkring i Norge.
Stiftelsen støtter også forskning på effekten av fysisk aktivitet og kreft i Norge og USA, og utdanner AKTIVinstruktører i samarbeid med Norges Idrettshøgskole og Oslo universitetssykehus.
Les mer om stiftelsens arbeid på aktivmotkreft.no og følg oss gjerne på sosiale medier @aktivmotkreft.
Aktiv mot kreft ble stiftet av Grete Waitz og Helle Aanesen i november 2007. Aktiv mot krefts inntekter kommer i stor grad fra næringslivet og prosjekter relatert til fysisk aktivitet. Vi tilbyr både privatpersoner og ansatte i bedrifter muligheten til å delta på populære idrettsarrangementer, hvor hele startkontingenten går til Aktiv mot kreft. Fysisk aktivitet for friske mennesker bidrar med andre ord til å bedre livskvaliteten til kreftsyke.
Sammen med norsk næringsliv og aktive nordmenn ønsker vi å gjøre en forskjell.
Når du løper for oss støtter du vårt arbeid, og enda viktigere, du bidrar til å skape oppmerksomhet om organdonasjon. Sammen får vi flere til å si ja!
En organdonor reddet livet til lungetransplanterte André Tøgersen (35)
André løper for sin donor.
– Jeg håper min historie bidrar til at flere forstår hva det betyr å si ja til organdonasjon. De som donerer, redder ikke bare ett liv. Deres ja gir også oss transplanterte mulighet til å skape liv, sier småbarnsfaren.
OM STIFTELSEN ORGANDONASJON
Stiftelsen Organdonasjon jobber for at alle som trenger det skal få et organ i tide.
Dette gjør vi ved å styrke kunnskapen om organdonasjon i befolkningen, og formidle hvor viktig det er at vi alle tar stilling til organdonasjon mens vi lever. Det står over 500 pasienter på venteliste for et nytt organ i Norge. Jo flere som sier ja, jo færre dør på ventelisten.
Det er enkelt å bli organdonor, du trenger bare å «si det for å bli det». Del ditt standpunkt med dine nærmeste, og fyll ut Donorkort™ som en bekreftelse på samtalen.
Les mer på organdonasjon.no
Vil du løpe for Stiftelsen Organdonasjon under Oslo Maraton? Meld deg på her!
Informasjon
Adresse
Bislett Stadion
Inngang 1
Louisesgate 1
0168 Oslo
Våre arrangementer
Nyhetsbrev
© 2022 Oslo Maraton
Alder: 45
Bosted: Bærum
Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.
Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.
Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk
Instagram: @muddylicious