SPØRSMÅL OG SVAR 

Her finner du informasjon om alt du trenger å vite for å delta på Julechallenge. 

Send en mail til  [email protected] eller ta kontakt med oss på  Facebook dersom du ikke finner svar på ditt spørsmål.

Klikk på spørsmålet du ønsker mer informasjon om.

For hver person som melder seg på donerer vi et varmt måltid til Kirkens Bymisjons Juleaksjon; Gled en som gruer seg til jul. Det betyr at din påmelding bidrar til at Kirkens Bymisjon kan servere et varmt måltid til noen som trenger det. Les mer om Kirkens Bymisjon og deres arbeid på deres nettsider

Påmeldingen for Julechallenge 2023 åpner nærmere Desember.

Les mer om de ulike challengene du kan melde deg på under «Hvordan fungerer det». 

Du kan melde deg på Julechallenge helt frem til 24. desember om du vil! Når du melder deg på, er du uansett med i trekningen av dagens premie i hver luke du deltar på. Samtidig  støtter du Kirkens Bymisjon sin juleaksjon, Gled en som gruer seg til jul, uavhengig av når du melder deg på.

Vil du være med i hovedtrekningen må du derimot fullføre minimum 15 av 24 luker. Da må du melde deg på senest 9. desember, og fullføre alle lukene frem til og med 24. desember. 

Det er selvsagt mulig å gi Julechallenge i gave – og for en fin gave det er! Samtidig som du får dem ut i bevegelse er dere også med på å glede flere som gruer seg til jul!  Utfordre eller ta med deg venner, familie eller kolleger på årets fineste julekalender!

Gavekort kan kjøpes når vi har åpnet for påmelding nærmere desember. 

 

Påmeldingsavgift 
Du betaler 189,- kroner for å delta på Julechallenge, uansett hvilken av de tre variantene du velger. 

For hver person som melder seg på, bidrar vi til Kirkens Bymisjons Juleaksjon; «Gled en som gruer seg til jul». Det betyr at din deltagelse bidrar til at Kirkens Bymisjon kan servere et varmt måltid til noen som trenger det.

Medalje?
Vil du unne deg selv en nydelig glassmedalje i premie for innsatsen på årets Julechallenge? Pst! Den passer perfekt som julepynt på treet! 
Medaljen bestiller du ved påmelding, eller du kan bestille den i etterkant på «Min side».
Medaljen koster kr 150,- og sendes per post. (Kr 200,- dersom du bor i utlandet)  
 
Ønsker du å motta medaljen før jul, må du bestille den innen 14. desember 2023! Vi sender ut medaljer fortløpende. (If you live outside of Norway we cannot guaratee you will receive it before Christmas). 
 

Nei, det er dessverre ikke mulig.

Men husk at du kan gå, gogge, jogge, løpe, sykle, gå på ski eller bruke en tredemølle. Du kan også dele opp øktene dine, se mer informasjon om dette under «Kan jeg dele en luke opp i flere økter?». 

Julechallenge er en julekalender som utfordrer deg til å bevege deg i desember. Hver dag fra 1. til 24. desember åpner vi en ny luke som forteller deg hvor mange kilometer du skal bevege deg denne dagen. Informasjonen om dagens luke sender vi deg daglig på e-post ved midnatt. Du må gjennomføre luken på datoen den gjelder, og registrere økten før kl. 23:59 samme dag. 

Du velger selv hvordan du vil gjennomføre dagens luke. Du kan gå, gogge, jogge, løpe, gå på ski, sykle, være ute eller inne på en tredemølle – det er helt opp til deg! 

Økten logger du ved hjelp av en smarttelefon, smartklokke, pulsklokke eller aktivitetsbånd som støtter logging av økter. Deretter registrerer du økten for å bekrefte at du har deltatt i dagens luke. Les mer om hvordan du registrerer økten din under «Hvordan gjennomfører jeg en luke?». 

Har du ikke lyst å registrere tiden på økten din? Registrerer luken som «Fullført» uten tid. Les mer om de ulike alternativene for å registrere lukene dine under «Hvordan registrerer jeg øktene mine?»

Premiepotten
Du velger selv hvor mange luker du vil gjennomføre, men for hver luke du deltar på, samt registrerer, er du med i den daglige trekningen av en premie fra en våre samarbeidspartnere. Fullfører du og registrerer minimum 15 av 24 luker er du med i hovedtrekningen etter 24. desember. Der har vi en HELT RÅ premiepott med masse fine premier. Se alle premiene vi delte ut i 2022 HER

Vi har tre ulike Julechallenges, som har et ulikt antall kilometer som skal gjennomføres totalt, fordelt på 24 luker. 

Våre tre ulike julechallenges er:

 • 100 km
  Melder du deg på 100 km får du luker som inneholder 2 til 6 kilometer per dag. Det betyr at lukene kan inneholde 2, 3, 4, 5 eller 6 kilometer som du skal bevege deg den dagen. Totalt blir det 100 km om du gjennomfører alle lukene fordelt fra 1. til 24. desember. 
 • 150 km
  Melder du deg på 150 km får du luker som inneholder 4 til 10 km per dag. Det betyr at lukene kan inneholde alt fra 4 til 10 kilometer. Men 4 er det korteste og 10 er det lengste en luke kan inneholde. Totalt blir det 150 km om du gjennomfører alle lukene fordelt fra 1. til 24. desember. 
 • 200 km
  Melder du deg på 200 km får du luker som inneholder alt fra 6 til 21 km per dag. Det betyr at lukene kan inneholde alt fra 6 til 21 kilometer, men 6 er det korteste og 21 er det lengste en luke kan inneholde. Totalt blir det 200 km om du gjennomfører alle lukene fordelt fra 1. til 24. desember.
  Vi kan røpe at det kun er én luke som inneholder 21 km, men vi sier ikke når den kommer! 😉 

Lukene inneholder en fin miks av kortere og lengre økter. Lykke til, og kos deg med vår Julechallenge i desember!

Om du har deltatt på noen av våre virtuelle løp før, fungerer Julechallenge på nogenlunde samme måte.

SLIK GJENNOMFØRER DU EN LUKE

Hver dag kl. 00:01 får du en ny luke på e-post

Åpne e-posten, og finn ut hvor mange kilometer du skal du skal gjennomføre i dagens luke. (Ikke fått den? Sjekk søppelpost/spam, av og til havner mailen der. Om du sjekker nøyaktig kl. 00:01 og ikke har fått noe – gi det noen minutter, kanskje det tar litt ekstra tid).

Luken må gjennomføres på datoen den gjelder for, og du må registrere økten din før klokken 23:59 den gjeldende datoen for å være med i trekningen av dagens premie.

Start økten på din valgte enhet og gjennomfør distansen i dagens luke.

Du må selv ta tiden/logge økten din. Dette kan du gjøre ved hjelp av en smarttelefon, smartklokke, pulsklokke eller et aktivitetsbånd som støtter logging av økter. Dette blir din personlige «virtuelle tidtaker». Du kan også registrere deg på luker uten å legge inn tid, se mer informasjon lenger nede på siden.

Pauser?

Har du en enhet som registrerer pauser? Selv om enheten din kanskje registrerer pauser du tar gjennom økten gjør ikke tidsystemet vårt det! Den måler totaltiden på økten, fra start til slutt.

Avslutning og registrering av økten

Når du har fullført antall kilometer som dagens luke krever, stopper du økten og lagrer den på din enhet. Deretter går du inn i mailen du fikk med informasjon om dagens luke og trykker på «LAST OPP ØKTEN MIN». OBS – viktig at du går inn i mailen som gjelder luken du har fullført. Her får du flere valgmuligheter for hvordan du kan registrere økten. Les mer om hvordan de ulike alternativene fungerer HER.  Husk at du må registrere dagens luke før kl. 23:59 samme dag!

Vil økten min være synlig for andre?

Nei, vi har en liste med oversikt over hvem som har fullført, og her vil det synes at du har deltatt – men tiden din vil ikke vise. Her kan du søke deg selv opp, og se hvor mange luker du er registrert på. Se listen fra 2022 her.

Må jeg registrere tid?

Nei, det må du ikke. Ønsker du ikke å registrere tid registrerer du deg som «fullført» uten tid.

Premietrekning

For hver luke du registrerer er du med i trekningen av dagens premie. Fullfører du 15 av 24 luker, er du dessuten med i hovedtrekningen for den 24. desember! Så her er det bare å fullføre så mange luker du klarer! 

Selvsagt kan du det! Da slår du bare sammen tiden på de øktene du har gjennomført for å nå målet for dagens luke, og registrerer totaltiden på luken din med manuell tid. Om du ikke ønsker å legge inn tid på øktene dine registrerer du deg som fullført uten å legge inn tid.

Du vil ikke kunne bruke noen av de andre alternativene for å registrere tid, da det ikke er mulig å slå sammen to eller flere økter til en økt.

Gjennomfører du lukene på denne måten, er du fremdeles med i premietrekningne. Bare husk å registrere luken din før kl. 23:59 samme dag!

Alle smarttelefoner, smartklokker, pulsklokker eller aktivitetsbånd som støtter logging av økter kan brukes.

Har du ikke en klokke, kan du bruke en  smarttelefon ved å laste ned appen Strava. Her kan du opprette en profil helt gratis, og appen kan du enkelt bruke til å logge økten. Etter endt økt kan du enkelt registrere økten med tid om du ønsker dette. 

RaceConnect
Du kan også laste appen RaceConnect, som automatisk laster opp økten din uten at du trenger å gjøre noe etter avsluttet økt. Tracker-ID til RaceConnect mottar du i e-posten for hver enkelt luke. OBS – det er en ny Tracker ID for hver luke. Les mer om RaceConnect HER

Les alt om hvordan du registrerer økten din under «Hvordan registrerer jeg økten min?». 

OBS – skal du bruke en Garmin- eller Polar-klokke? Les denne informasjonen FØR du starter økten din.

Når du har fullført antall kilometer som dagens luke krever, stopper du økten og lagrer den på din enhet. Deretter går du inn i mailen du fikk med informasjon om dagens luke og trykker på «LAST OPP ØKTEN MIN». OBS – viktig at du går inn i mailen som gjelder luken du har fullført. 

Da kommer du til en side med fem alternativer til hvordan du kan registrere økten din:

 1. Koble til app eller klokke (Garmin Connect*, Strava, Polar* og Suunto)
 2. RaceConnect – automatisk opplastning av økten din
 3. Laste opp aktivitetsfil (GPX, TCX eller FIT)
 4. Manuell registrering
 5. Registrere fullført uten tid
 

Les denne guiden for å lære deg hvordan du registrerer tiden din med ett av disse alternativene, og hvordan RaceConnect fungerer. 

Husk at du må registrere dagens luke før kl. 23:59 samme dag! 

*OBS – skal du bruke en Garmin- eller Polar-klokke? Les denne informasjonen FØR du starter økten din.

Er totalt antall kilometer i økten din kortere eller lengre enn det luken krevet? 

For at tiden din skal bli reell må du fullføre det antall kilometer luken krever. 

Har du beveget deg lengre enn luken krever går det fint, systemet kutter økten på riktig antall kilometer.

Er økten kortere enn luken krever vil systemet vårt regne ut en gjennomsnittstid ut fra totalen på økten din, og derfor vil du ikke få din reelle tid.

For å være med i trekningen av premiene, må du registrere øktene for å bekrefte at du har deltatt i lukene i kalenderen. Du er selvsagt hjertelig velkommen til å melde deg på kalenderen uten å registrere øktene dine, da er du uansett med og støtter en god sak! 🙂 

Nei, vi har en liste med oversikt over hvem som har fullført, og her vil det synes at du har deltatt – men tiden din vil ikke vise. Her kan du søke deg selv opp, og se hvor mange luker du er registrert på. 

Se listen her.

Du kan se en oversikt over alle lukene du har fullført, og hvem andre som har fullført de ulike lukene HER. 

Ettersom det er så mange ulike måter å gjennomføre lukene på har vi tatt bort tiden fra listen, og man ser kun at man har fullført. 

For hver luke du gjennomfører og registrerer vil du motta en digital «badge» du kan dele i dine sosiale medier, for å vise at du deltar. 

Vil du ha en ekte medalje?
Om du vil kan du unne deg selv en nydelig glass-medalje som premie for innsatsen på årets Julechallenge! Og om du ikke vil ha den rundt halsen kan du henge den på juletreet, det medfølger nemlig bånd til begge deler! 

Medaljen bestiller du ved påmelding, eller du kan bestille den i etterkant på «Min side». Vi sender deg medaljen i posten. Den koster 150 kr om du bor i Norge, og 200 kr om du bor utenfor Norge. 

Ønsker du å motta medaljen før jul må du bestille den innen 14. desember 2022. 

Du velger selv hvor mange luker du vil gjennomføre, men for hver luke du deltar på, samt registrerer, er du med i den daglige trekningen av en premie fra en våre samarbeidspartnere. Vinnerne av de daglige trekningene kontaktes på e-post, og publiseres på Instagram

Fullfører du og registrerer minimum 15 av 24 luker er du med i hovedtrekningen etter 24. desember. Der har vi en HELT RÅ premiepott med masse fine premier. Se alle premiene vi delte ut i 2022 HER

Vinnerne av hovedtrekningen trekkes og annonseres 3. juledag (27. desember). Vinnerne kontaktes på e-post, og publiseres på Instagram

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious