Vår ambassadør Jevi starter løpegruppe for minoritetskvinner!

NYHET! Sammen med vår ambassadør Jevi Majid, lanserer Oslo Maraton GRATIS løpetimer for minoritetskvinner! Hver søndag (utenom ferier) fram til den 16. september, vil Jevi ta deg med på en variert og morsom løpetime, tilpasset alle nivåer. Løpetimene vil foregå på Lia trening på Holmlia, og mot våren vil de foregå utendørs. Timen er for deg som har lyst til å begynne med løping, og på årets først time, søndag den 8. januar, vil det bli lagt vekt på rolig gange og løping om hverandre, med noe stigning på mølla. Du bestemmer selv om du ønsker å gå, jogge eller løpe!

Les mer om timen her!

Begynte å løpe for 5 år siden

Vår ambassadør Jevi Majid (41 år) fra Oslo begynte å løpe for fem år siden da hun bodde i England med mann og barn. I en lengre periode hadde hun et ønske om å trene, men hadde ikke råd til et medlemskap på et treningssenter. Jevi tok tak i det eneste paret av joggesko hun eide, og la ut på sin første løpetur, der hun gikk og løpe om hverandre. Siden den gang har Jevi løpt utallige halvmaraton, maraton samt ultramaraton.  For tre år siden flyttet hun tilbake til Oslo og fortsatte sin løpereise.

Jevi har deltatt på en rekke løp siden hun begynte å løpe for 5 år siden. Her fra en løpereise med Falke Sport der hun løp fra Boston til New York på 11 dager. Foto: Kev Ellison

 

En rollemodell for minoritetskvinner

Som minoritetskvinne ønsker Jevi å være en motivator og en rollemodell for minoritetskvinner, og hun håper at hennes glede for løping gjør at flere kvinner vil innta løpsarenaen. Det er ikke mange minoritetskvinner som løper eller trener generelt, og det er noe som Jevi ønsker å endre på.

-Til tider har jeg fått negative kommentarer om hva jeg løper i og hvorfor jeg deler alt så åpenlyst, men jeg prøver heller å fokusere på meldingene fra kvinner som lar seg inspirere av meg.

-Det er så trist at fokuset blir lagt på bekledning og ikke hva jeg får til, sier Jevi.

Jevi har startet løpegrupper både i England og Norge, og den 8.januar  starter ambassadøren egne innendørs løpetimer for kvinner med minoritetsbakgrunn. Disse skal være uavhengig av medlemskap, og er gratis drop-in timer på søndager kl 11:00 på Lia trening på Holmlia.

Jevi løp London Maraton i 2022, da 1 time raskere enn da hun deltok i 2018.

 

Fokus på mestring og glede

Som nybegynner vil Jevi at flere i første omgang kun har et fokus på å bevege seg, framfor å fokusere på fart og distanse. Etterhvert vil progresjonen komme.

‘Tenk heller at du investerer i din psykiske og fysiske helse. Ikke hvor fort du beveger deg. Og tenk at dette handler om en langtidsinvestering framfor en kort fase som går over. Da er det viktig at man ikke går ut for hardt, at man føler mestring og at man har det gøy!

Dette er noe Jevi ønsker skal være en langtidsinvestering og ikke en fase som går over. Da er det viktig at man mestrer og synes det er gøy!

 Send Jevi en melding på hennes Instagram  eller send henne en mail for å melde deg på, eller om du har noen spørsmål om timen!

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious