Tips til en sporty og miljøvennlig treningsøkt!

For tidligere friidrettsutøver Christina Vukicevic Demidov betyr plogging mye. Hun har alltid vært miljøbevisst, men selve ploggingen fikk hun over seg da hun en dag gikk bak noen som ubevisst kastet søppel fra seg på bakken.

-Instinktivt begynte jeg å plukke opp søpppelet, og jeg begynte da å legge merke til hvor mye søppel det faktisk var rundt meg! Dette ville jeg gjøre noe med, og fant da ut at plogging var noe for meg. Nå betyr det mye for meg å kunne hjelpe naturen med å fjerne all den søpla kaster fra seg, samt vise andre at plogging både er godt for å hjelpe miljøet, samt for å komme seg ut i frisk luft og være aktiv med for eksempel familien sin!

Tidligere friidrettsutøver Christina Vukicevic Demidov er en ivrig plogger, og oppfordrer alle til å ta seg en ploggetur, både for fysisk aktivitet men også for å ta vare på miljøet vårt!

Tips til en ploggeøkt

Plogging er en fin aktivitet for hele familen, så om du har barn eller venner som har barn, ta med dem på en ploggetur! Gode vaner starter i ung alder. Barn synes det er kjempegøy å være med å påvirke på en positiv måte! Så knyt på deg joggesko, ta med en flaske vann og gå ut og plogg!

Her er et tips til økt du kan ta med familen dersom dere plogger i en time:

Hvert femte eller tiende minutt, gjør følgende øvelser som dere deler på alle som er med på ploggingen:

10 knebøy

10 push ups

10 spensthopp

10 tåhev 

Gruppen skal ha gjennomført alle øvelsene, men dere bestemmer hvor mye hver enkelt person i gruppen skal ta!

 

PLOGG OG VINN JOGGESKO!

Dette trenger du for å plogge:

  • Plogger-appen. Last den ned på i App Store eller Google Play
  • Plasthansker, hagehansker, arbeidshansker eller lignede
  • Poser til å ha avfallet i

Ved å laste ned og registrere turene dine i Plogger-appen blir du automatisk med i trekningen av et par joggesko!  Konkurransen avsluttes den 14. juni, og vi trekker tre tilfeldige vinnere 15. juni. Trykk her for å lese konkurransereglene.

Om du er del av en friidrettsklubb eller et håndballag, kan det lønne seg å laste ned Plogger-appen akkurat nå. Gjensidige arrangerer en konkurranse der dere kan være med i trekningen av pengepremier på kroner 15 000, 10 000 og 5 000.

Les mer om konkurransen her

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious