Blog
  • Hjem
13
05
2020

Spørsmål og svar – hvordan fungerer et virtuelt løp?

For mange er dette med virtuelle løp helt nytt, og mange lurer på hvordan det faktisk fungerer. Derfor har vi samlet noen vanlige spørsmål og svar med utgangspunkt i 17. mairaton. Det er egentlig veldig enkelt, og ikke minst veldig gøy!

Hvor kan jeg løpe?

Hvor som helst! Finn en løype du liker, kanskje har du et favorittsted å løpe? Vil du løpe en rask løype eller utfordrende løype? Det bestemmer du selv. Du kan løpe rundt og rundt huset ditt, i nabolaget, på fjellet, på en tredemølle – bokstavelig talt hvor som helst.

Får jeg et startnummer?

Ja! Før arrangementet vil vi sende deg dit eget personlige startnummer på e-post. Du mottar en PDF-fil som du kan printe ut og feste på brystet.
I tillegg får du et kult bilde du kan dele i sosiale medier.

Kan jeg løpe sammen med venner?

Ja, det kan du! Men, husk å følge myndighetenes retningslinjer og regler for smittevern når du løper, og vis hensyn til andre du møter i løypa.

Når skal jeg starte?

Du bestemmer selv når du vil starte. Eneste regelen er at du må starte etter 00:00 og fullføre før kl. 23:59 på 17. mai 2020.

Er det en maks tid?

Nei, vi har ingen maks tid på 17. mairaton. Du bestemmer din egen fart, men du må starte og fullføre på 17. mai. Vi vil kontrollere mistenksomt raske tider, og alle løpere som er blant topp 20 på resultatlisten.

Hvordan fungerer tidtagningen?

Du kan bruke smarttelefon, smartklokke, pulsklokke eller aktivitetsbånd som din personlige «virtuelle tidtager». Start økten på din valgte enhet og løp distansen din. Når du har løpt det antallet kilometer din distanse krever stopper du økten, går inn på «Min side» og laster den opp. Du har muligheten til å koble til Strava og Endomondo for å laste opp økten fra disse appene. Har du ikke profil på en av disse appen kan du laste opp GPX-, TCX- eller FIT-filer. Her er det ingenting som holder deg tilbake fra å bli med på løpefest!

Merk: Selv om klokken din kanskje registrerer pauser du tar gjennom økten gjør ikke tidsystemet vårt det! Den måler totaltiden på økten, fra start til slutt.

Hvilke enheter kan jeg bruke?

Alle smarttelefoner, smartklokker, pulsklokker eller aktivitets-bånd som støtter logging av økter kan brukes. Har du ikke klokke, kan du bruke smarttelefon ved å til eksempel laste ned appen Strava, hvor du kan opprette profil gratis. Denne kan du enkelt bruke til å logge økten, og legge den til på «min side» etterpå, så får du med tiden om du ønsker det.

Kan jeg løpe uten å registrere tid?

Ja, det kan du. Dersom du ikke ønsker å registrere tiden din kan du gå inn på «min side» og registrere at du har fullført uten å laste opp tid.

Vil tiden min være offisiell?

Ja, tiden din vil bli lagt inn i den offisielle resultatlisten til 17. mairaton, som legges ut på nettsiden.

Vil jeg motta medalje?

Når du har fullført ditt 17. mairaton og registrert deg på «min side» vil du motta en kjempefin virtuell medalje på e-post. Denne kan du dele på dine sosiale medier.

I tillegg kan du belønne deg selv med en ekte medalje, som du kan bestille på «Min side». Den koster 80 kroner inkludert frakt, og blir sendt etter arrangementet.

Hva skjer om jeg jukser?

Du kan prøve, hvis du tørr…

 

Håper dette bidrar til at du nå sitter med en forståelse for hvordan 17. mairaton og andre virtuelle løp fungerer.

Noe du fremdeles lurer på? Ta kontakt med oss på e-post info@oslomaraton.no, eller send oss en melding på facebook.

Meld deg på 17. mairaton her!

Samarbeidspartnere

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere