Plogging for veldedige formål

Lyst å gjøre en god sak for Oslo by samtidig som du er aktiv? Under Oslo Maraton kan du delta på plogging 10 km! I år som i fjor ønsker vi å sette fokuset på miljø, og har med oss Gjensidige som vår hovedpartner på denne distansen. Med ploggedistansen bidrar man til mindre forsøpling i hovedstaden, og vi håper at mange ønsker å gjøre hovedstaden litt renere denne dagen!

– Plogging er en fin måte å være aktiv på, samtidig som man får god samvittighet ved å rydde Oslos gater denne dagen, sier Stine Hartmann, kommunikasjonsansvarlig i Oslo Maraton.

Plogging for veldedighet

Distansen koster kr 100,-  og her velger man selv hvilket veldedig formål man ønsker å donere penger til, Aktiv mot Kreft eller Right to Play.

På ploggedistansen får alle utdelt ploggeposer fra Gjensidige samt hansker, og man får en maksimaltid på to timer til å fullføre mila. Her er imidlertid ikke tiden viktig, men det å få samlet mest mulig søppel langs løypa. Posene må leveres i mål, der avfallet vil bli sortert. Det vil ikke bli tidtaking på distansen. Alle som kommer i mål innen makstid med søppelpose er vinnere! 

Eksklusiv minikonsert 

Alle ploggerne blir invitert til en eksklusivt after-plogging fest. En hemmelig norsk artist gi ploggerne et minne for livet gjennom en minikonsert levert at artistbevegelsen CleanSounds!

Fem av ploggerne vinner også et hotellopphold for to personer på et vilkårlig Comfort Hotel i Norden! I september og oktober fokuserer Comfort på Green Rehab der de viser gjestene hva de jobber med for å gjøre hotellene sine så miljøvennlige som mulig?

En heldig plogger vinner dessuten en tur for 2 personer til Diamond League-stevnet i Stockholm 2020.

 

NFIFs hovedsponsor Gjensidige sponser distansen

Ploggedistansen er et samarbeid med Gjensidige som sponser distansen. Sammen med Norges Friidrettsforbund har Gjensidige utviklet appen Plogger, der man kan lett kan registrere sine ploggeturer.

Appen laster du ned her, og den skal brukes under hele ploggedistansen.

 

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious