Blog
  • Hjem
19
09
2015

Løper med budskapet «Stopp krig i Syria»!

Debutanten: Shahem Deirk, 47 år

Hvor er du født og hvor bor du?

Jeg er født i Damaskus i Syria, og bor i Øvre Årdal, der jeg er bobestyrer ved Årdalmottak, i et rekkehus jeg deler med tre andre syrere. Jeg kom til Norge for ett år siden.

Hvorfor løper du Oslo Maraton for første gang?

Hovedgrunnen er å løpe for å spre budskapet, som er trykket på t-skjorten jeg bruker på løpsdagen: ”Stopp krigen i Syria.” Det er vanskelig for mange å forestille seg den store tragedien som utspiller seg i Syria nå.

Hvordan har du forberedt deg?

Det er første gangen jeg deltar i et halvmaraton. Jeg har ikke løpt mer enn 5-6 km om gangen før i livet mitt. To ansatte ved Årdalmottak har bistått meg, slik at jeg kan løpe med oppfordringen om at vi må hjelpe det syriske folk. De ansatte ved mottaket skal også delta. Vi skal gjøre dette sammen.

Hvordan beskrive løpet i ord?

Løp, løp, til du er kvitt sinne og negativ energi

Løp, løp for å la det skje

Løp, løp til du blir sliten

Løp, løp men ikke røm

Aldri gi opp.

Du er kun et par steg unna å vinne.

Kun et par steg unna å vite hvor sterk du er. 

Samarbeidspartnere

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere