Karine Sjøberg (34) deltar i 3 km på hjul!

Fredag den 16. september er 34 år gamle Karine Sjøberg fra Os utenfor Bergen klar for å delta i distansen 3 km på hjul! Karine var 27 år da hun fikk diagnosen CMT (Charcot-Marie-Tooth),  en arvelig og sjelden medfødt nevromuskulær sykdom som rammer nervene lengst ute i kroppen, som armer og bein.

– Det finnes veldig mange varianter av den, jeg har 1b og denne varianten rammer i utgangspunktet kun beina. I mitt tilfelle gir det meg blant annet dårligere balanse, nedsatt følesans fra knærne og ned, utmattelse og daglige smerter. Tross hun ikke fikk påvist sykdommen før i 20-årene, har hun hele sin oppvekst vært plaget av vrikking av føttene samt litt dårligere balanse enn andre.

 

Karine er klar for 3 km på hjul fredag den 16.september!

Aktiv i rullestol

Som tenåring var hun ikke spesielt glad i å trene og være ute, men den gleden har hun funnet som voksen.

-Aktivitet gir meg glede og energi! Jeg elsker å gå på tur i skog og mark, og jeg har også en sykkel på tre hjul som jeg bruker i sommerhalvåret. I fjor fikk jeg min første rullestol da jeg ikke lenger klarer å gå så langt på harde underlag som asfalt og lignende.

I mai var hun på «Aktiv i rullestol-kurs» på Beitostølen Helsesportsenter, der hun lærte å bli ordentlig trygg i stolen samt å bruke den på en riktig og energiøkonomiserende måte.

-I tillegg ble vi introdusert for ulike aktiviteter, som for eksempel rullestolpigging, noe som jeg også har begynt litt med.

3 på hjul blir Karine sitt aller første løp, og hennes råd til andre som også stiller til start for første gang?

Har du lyst til å prøve det ut,  så gjør det! Hopp i det!

 

MELD DEG PÅ 3 FOR ALLE HER!

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious