Blog
  • Hjem
14
09
2015

Jeanette løper for Syriske barn!

By omadmin 0

Jeanette skal løper 24 timer på mølle fra fredag kl 14:00 . Hun samler inn penger for syriske barn! Ta turen innom Sport- og Helsemessen fra fredag kl.14:00 for å se Jeanette løpe på mølla, delta i konkurranse eller løp for en god sak.

Right To Play har et flott prosjekt i forbindelse med Oslo Maraton, hvor 3 barnsmor Jeanette Vika(36) skal løper 24 timer på mølle fra fredag kl 14:00 til kl 14:00 lørdag. Hun ønsker både å sette offisiell Norsk og Nordisk rekord, og i tillegg samle inn sponsorer og penger for syriske barn i prosjektene til Right To Play i Libanon og Jordan.

Over 1,1 millioner flyktninger er registrert i Libanon og over 629.266 i Jordan ifølge UNHCR. Mer enn halvparten av de registrerte flyktningene er barn. Mange av barna har sterke traumer og mangel på stabilitet, og dette i kombinasjon med en passiv tilværelse. De anser sine muligheter som begrenset, ettersom deres tilværelse har blitt dramatisk endret av vold og konflikt.

FNs Syria Regional Response Plan (RRP) og regjeringer etterlyser prosjekter som fremmer fredelig sameksistens mellom den syriske, libanesiske og jordanske befolkningen i den dramatiske situasjon som har oppstått. De vektlegger utdanning, sosial og psykososial støtte som umiddelbare prioriteringer.

Right To Play trener coacher og lærere til å lede spesialtilpassede Right To Play aktiviteter og sportsaktiviteter med barn og unge. Ved å ta del i Right To Play-programmer, kan barna finne en form for stabilitet. Lek er barnas språk og deres arena, mens man i tillegg lærer viktige ferdigheter for å kunne mestre utfordringene i forbindelse med fattigdom og traumer.

I Jordan skal Right To Play nå ut til over 80 000 barn i løpet av 2015, og som er en 3 dobling av året før. I Libanon en dobling fra i 2014. Oslo Maraton er derfor en fin ramme for å kunne løpe for en god sak – og i tillegg kunne støtte opp om vårt arbeid.

  • Interessert i å løpe for Team Right To Play under årets Danske Bank Oslo Maraton? Kontakt Jimmy Vika på jvika@righttoplay.com eller 48 13 46 81.​​

Samarbeidspartnere

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere