Eystein løper maraton i kanindrakt til inntekt for Oslo Røde Kors – Nettverk etter soning

Eystein Holter har han tidligere gjennomført Oslo maraton tre ganger, da med lilla kanindrakt. På et av disse løpene kom han i prat med en tidligere straffedømt, som åpent fortalte han om hvordan løpingen har hatt en helt rolle  for hvordan han kom ut av et liv med rus og kriminalitet. Under løpet innså Eystein at mens han løp i lilla kanindrakt, løp den andre utøveren virkelig for livet.

Den straffedømte hadde fått god hjelp av Nettverk etter soning, et sted der innsatte får hjelp og bistand på slutten og samt etter soning. Eystein bestemte seg  for at han ville bidra for å støtte opp under dette  arbeidet, og  derfor løper han Oslo Maraton med rød kanindrakt, og en original hårfrisyre for å vekke mest mulig oppsikt, samt for å samle inn penger til Nettverk etter soning.

-For 7 år siden bestemte jeg meg for å løpe maraton, og jeg har gjennomført Oslo maraton hele tre ganger med lilla kanindrakt, der jeg brukte omtrent 5 timer hver gang. I år løper jeg til inntekt for noe meningsfullt, nemlig Røde Kors sitt Nttverk etter soning.

Og målet hans?

Den røde kanindrakten er relativt tung og ikke så skrekkelig godt ventilert, men jeg skal bruke den tiden det tar og har ikke satt noen tid som mål – målet er kun å gjennomføre! Jeg er ikke helt sikker på at jeg klarer å gjennomføre med drakten så jeg tar med en ekstra drakt så jeg kan skifte dersom jeg blir for varm! Jeg gleder meg uansett til å løpe, og håper vi kan få samlet inn litt penger.

-Jeg har fått startnummer 42180 om man vil følge med på hvordan det går. Jeg  antar det blir en litt treg rød kanin i løypa,  men vi får håpe det går fremover!

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious