BMW Oslo Maraton tilbyr gratis bind og tamponger i samarbeid med Herbox

BMW Oslo Maraton blir det første idrettsarrangementet i Norge som tilbyr gratis bind og tamponger! Lørdag 16. september blir dermed historisk. Vi er stolte over å være først, men også overrasket. Dette burde være en naturlig del av alle arrangementer i fremtiden sier løpsleder Edwin Ingebrigsten.

I år har BMW Oslo Maraton inngått et samarbeid med det svenske selskapet Herbox som ble grunnlagt for to år siden av Hanna og Linn, to svenske pionerer med en sterk visjon om å tilgjengeliggjøre mensbeskyttelse på offentlige plasser. De har sammen laget en automat slik at organisasjoner og selskaper enkelt kan gi ut gratis bind og tamponger til sine kvinnelige ansatte uten unødvendig svinn. 

Under årets BMW Oslo Maraton vil det ved toalettene tilknyttet Rådhusplassen bli utstyrt automater der man gratis kan forsyne seg av ønsket produkt.

Selv om halvparten av verdens befolkning trenger bind og tamponger er tilgjengeligheten veldig begrenset utenom butikker. Og det kan være vanskelig å komme seg til et utsalgssted dersom behovet skulle bli gjeldene under BMW Oslo Maraton. 

Herbox hjelper oss med å ivareta og fokusere på kvinnehelse også under et så stort arrangement. Dette er vi veldig fornøyde med!

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious