Spiss formen før BMW Oslo Maraton!

Her får du treningstips fra mellomdistanseløper Andreas Roth. Med bare noen uker igjen før den store dagen, er det på tide å legge de siste bitene av puslespillet på plass! All trening som er gjort til nå skal spisses inn mot løpet i det som kalles en «formtopp». For å være mest mulig klar til å prestere, er det en viktig ting å trene på de siste ukene; Tren i din konkurransefart!

Gjennomfør økter med konkurransefart
Jeg tipper de fleste av dere har et tidsmål dere ønsker å løpe under? Regn ut gjennomsnittfarten du må holde for å nå dette målet, og tren i denne farten. Jo flere kilometere du har løpt i din spesifikke fart, jo mer komfortabel og økonomisk vil du være i dette tempoet. Legg inn noen hardøkter hvor målet med økten er å løpe x antall kilometere kontinuerlig i denne farten. Det kan være 1/3 – 1/2 av distansen du skal konkurrere i. Om du er en erfaren løper kan distansen på økten være enda lengre. Dette skal være en tøff økt! Det betyr at du burde være relativt uthvilt før økten, og gi kroppen god tid til å restituere seg etterpå. Den siste hardøkten kan kjøres 5-7 dager før løpet. Økten kan gjennomføres som en intervalløkt, men kontinuerlig løping er det mest spesifikke.

Gjør nødvendige forberedelser
Under disse øktene kan det være smart å teste ut hva slags næring du lett får i deg mens du løper (og som ikke gir deg mageproblemer). Når du skal konkurrere på distanser som varer over lang tid, er det ekstremt nødvendig å fylle opp energilagrene underveis (selv om du ikke føler deg tom eller sulten). Test ut hvordan gel, energibarer eller drikke du foretrekker. Løp gjerne økten i ditt konkurranseutstyr, slik at du vet at du er komfortabel i det (spesielt skoene).

Restituering
De siste dagene før konkurransen (4-5 dager) gjelder det å gi kroppen tid til å restituere seg. Det er kombinasjonen av tøff/spesifikk trening OG HVILE som utløser en formtopp! Kun lett jogging hver dag. Ikke noe mer. Om du føler at kroppen er veldig sliten, kan du ta en fridag.

1184851_10151753040193681_1695288664_n

Skrevet av: Andreas Roth

Mellomdistanseløper
Team Lewandowski

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious