Slik blir årets jubileumsutgave av Oslo Maraton

I 1981 gikk første utgave av Oslo Maraton av stabelen. I år, 40 år senere gleder man seg til å invitere til løpefest fra Rådhusplassen etter et vanskelig år med pandemien i sentrum.

Årets jubileumsutgave blir litt annerledes, men arrangøren ser frem til å kunne igjen legge til rette for løpeglede, mestring og felleskap i trygge omgivelser. 

Den 18.september vil vi kunne gjøre det vi liker aller best, nemlig å arrangere et løp der vi kan løpe sammen igjen. Det har vært en annerledes tid med alternative virtuelle aktiviteter, men nå gleder vi oss til nok en gang å fylle rådhusplassen.

Halvmaraton og 10 for Grete i fokus, maratondistansen og trippelen utgår

Vil vil jobbe for å sikre et trygt og gjennomførbart løp i Oslos gater med fokus på å gjennomføre Halvmaraton og 10 for Grete, i tillegg til 10 kilometer rullestol, para, 10km plogging og Barnas Maraton. 

Vi har besluttet å fokusere på to hoveddistanser gjennom hele dagen. Dette vil gjøre at vi i større grad kan sikre et trygt arrangement med tanke på smittevern. Vi vil bruke vår etablerte 10 kilometerløype på begge distanser, noe som gjør at vi tar mindre beslag i bybildet og sikrer større mobilitet for befolkningen i byen. Halvmaraton vil løpe 2 runder, pluss en ekstra sløyfe.

Oslo Maraton er arrangementteknisk krevende, og vi som arrangør er nødt til å ta beslutninger i rimelig tid. Det er et stort apparat som skal i sving, derfor velger vi altså å ikke gjennomføre maratondistansen i år i lys av usikkerheten som fortsatt råder. Dette vil dessverre også bety at årets Oslotrippel blir avlyst.

Oslo Maraton har opp gjennom historien blitt arrangert uten en egen maratondistanse mange ganger, men dette er høyst midlertidig, til neste år skal vi igjen ha maraton på programmet. I tillegg jobber vi med å gjeninnføre 3 kilometeren «3 for Alle» for å i enda større grad kunne få med oss massene.

Årets løype vil bli svært rask og NM få my oppmerksomhet

Ved å benytte 10 kilometerløypa vil vi kunne se gode tider for de som ønsker å satse på dette. I tillegg vil årets løp bli en perfekt anledning for de som ikke har så mye løpserfaring å få en god opplevelse.

Oslo Maratons 10 kilometerløype har start og mål på Rådhusplassen i Oslo. Man løper ut vest mot Skøyen, der vender løypa tilbake langs Frognerkilen i vakre omgivelser omringet av fjorden på høyre side, før man løper inn i Oslos urbane strøk over Tjuvholmen og Aker Brygge, gjennom Rådhusplassen og Oslo Havn før en liten runde inn i sentrum som bringer deg tilbake til majestetiske Rådhusplassen. Denne løpes to ganger på halvmaraton.

Vi har stor tro på at begge distansene vil bli veldig morsomt å følge med på i år, og i tillegg vil årets NM i Halvmaraton elite for menn og damer, få stort fokus direkte på NRK1. NRK ønsker å være med å lage direktesendt TV-sending gjennom dagen. Her vil vi kunne vise frem både eliten, bredden og frivilligheten på en god måte, og ikke minst vise frem en stolt 40 årsjubilant som i fire tiår har satt preg på byen vår.

Følg med i Oslo Maraton sine kanaler for fortløpende informasjon om årets arrangement. Nå jobber vi døgnet rundt for å legge til rette for et vellykket arrangement, 40 år siden den aller første utgaven i 1981.

MELD DEG PÅ BMW OSLO MARATON HER

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious