Ny sesong og nytt mål om å løpe BMW Oslo Maraton 2024

Løpegruppen for kvinner med minoritetsbakgrunn har vokst seg stor på 1 år!

Det er nå gått 1 år siden siden vi startet løpegruppen som er for kvinner med minoritetsbakgrunn i samarbeid med vår ambassadør Jevi Majid. Vi er utrolig stolte av dette samarbeidet! Her er en statusrapport skrevet av Jevi: 

Jeg så behovet for å få gi plass til mer inkludering i løping for minoritetskvinner og skape et stort felleskap. Tanken var å invitere og samle en gjeng hver uke, der man skal få kjenne på både tilhørighet og mestringsfølelse. Målet er å senke terskelen til mosjon ved å tilby gratis løpetimer innendørs. Snaue ni måneder senere var det er et flertall som løp BMW Oslo Maraton i Oslo’s gater. 

Senker terskelen for fysisk aktivitet

Et resultat av ukentlige løpegrupper inne på mølla og ute på asfalten har vi nå nådd et titalls kvinner med minoritetsbakgrunn som ønsker å løpe i flere løp, øke distansen og bli mer aktive. Her har det vært viktig å senke terskelen for fysisk aktivitet ved å tilby GRATIS deltakelse på løpegruppene samt gratis startplasser for kvinnene som er med i gruppen. Samtidig har det hatt mye å si at løpegruppene hadde en som selv har minoritetsbakgrunn i spissen som coach og løpeleder. Representasjon og mangfold gjør at flere kan se selv i samme rolle og posisjon.

Hijab på Bislett Stadion er nå den nye normalen

I løpet av ett år har gruppen løpt mange runder rundt Lambertseter Stadion, Østensjøvannet og Bislett Stadion. I både snøvær, glatt-is, regn og sol har kvinnene møtt opp, selv om minusgradene har ført til noe mindre deltakelse. Tilbudet er der for de som trenger et fellesskap hvor løping og god dialog blir satt på forsetet. Vi har inspirert flere som kanskje ikke engang har vært på løpegruppen til å nå registrere seg for halvmaraton og maraton. Det vet vi fordi vi har fått tilbakemeldinger på det- at vi inspirerer, at kvinnene som løp BMW Oslo Maraton fikk det til.

Noen ganger trenger man bare å se at dette er den nye normalen. At fysisk aktivitet, løping og mosjon er noe for alle og enhver og ikke bare de som løper raskt og passer bedre inn. Hijab på Bislett Stadion er nå den nye normalen og gruppen har en viktig oppgave. Et viktig ledd inn mot folkehelsen; har kvinnene meldt om bedre utholdenhet, bedre psyke og har nå blitt avhengige av å løpe.

Gratulerer med dagen til løpegruppen!

Hipp hipp!

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious