Møt mannen bak Oslotrippelen

I 2014 bestemte Right To Play-sjef, Jimmy Vika, seg for å løpe alle distansene under Oslo Maraton. Det var starten på et nytt kapittel i Oslo Maratons historie.

 Av: Stina Gregersen Karlsen.

 

– Målet med å løpe alle distansene var å skape oppmerksomhet og midler til Right to Play sitt arbeid med å gi barn en bedre skolehverdag i utviklingsland, sier Vika.

Det er fire år siden han bestemte seg for å løpe alle tre distansene på Oslo Maraton – først maraton, så halvmaraton og til slutt 10 for Grete – totalt 73 km. Ideen utviklet seg i tiden Jimmy begynte med Ultraløping, og han ville gjøre noe som skapte oppmerksomhet rundt samarbeidet som veldedig partner for Oslo Maraton.

– En fantastisk dag

– Jeg hadde en fantastisk dag i Oslos gater. Det var mange som hadde fått med seg prosjektet, og jeg løp i tillegg med en t-skjorte der det sto at jeg løp alle distansene, så jeg fikk mange positive tilbakemeldinger og heiarop underveis, sier han.

Målet var å samle inn 1000 kroner per kilometer, noe de klarte med god margin. Prosjektet fikk mye oppmerksomhet, også i riksdekkende medier. På selve løpsdagen i 2014 var tidligere amerikansk friidrettsutøver, Joan Benoit Samuelsen, gjest på Oslo Maraton. Hun lot seg imponere over Jimmys initiativ, og hun luftet ideen om å etablere det som en egen distanse. Året etter hadde Oslo Maraton etablert Oslotrippelen – 73 km.

– Jeg er stolt over å ha vært med å bidra til en ny distanse under Oslo Maraton og jeg både håper og tror at denne distansen har motivert mange til å teste sine egne grenser, sier Jimmy.

Oslotrippelen – en suksess!

Oslotrippelen har vokst hvert år siden 2014. I år utvidet Oslo Maraton distansen til 75 løpere, men disse plassene ble fylt opp allerede i desember. Vi besluttet å utvide distansen til 100 løpere, og ble raskt fulltegnet på nytt. Det er tydelig at langdistanseløping er i vinden

– Jeg kan ikke annet enn å være stolt og glad for at en ide man fikk på en løpetur nå har blitt til 100 løpere på start. Jeg tenkte at det ville bli en interesse for løpet på sikt men at man nå enkelt fyller 100 plasser er fantastisk, sier Jimmy og fortsetter:

– Jeg gleder meg veldig til å følge løpet og se gleden til deltagerne når de passerer mål etter 73km.

Gode samarbeidspartnere

Oslo Maraton og Right to Play har hatt et godt samarbeid over flere år, der løpere har fått tilbud om å donere en sum til Right To Play gjennom ordinær påmelding, eller kjøpe startplasser til Oslo Maraton gjennom Right To Play, der hele beløpet går uavkortet til organisasjonen. Sammen har vi også fått løftet mange fantastiske prosjekter.  Blant annet Jimmy Vikas maratonprosjekt, der han løp 20 maraton på 20 dager fordelt på Norges 19 fylker og Svalbard, der Right To Play samlet inn over 1 million kroner til utdanning av jenter i Midtøsten. Oslo Maraton er stolte av å være med på slike fantastiske initiativer med kreative og aktiviserende samarbeidspartnere.

– Jeg har fått mange tilbakemeldinger på at jeg har motivert mange til å bli mer aktive i hverdagen, og det gjør både all jobben i forkant og smerten underveis i slike prosjekter verdt det, sier Jimmy.

 

Her er Jimmys tips til alle som skal løpe Oslotrippelen:

«Når det gjelder Oslotrippelen så er nok og riktig næring veldig viktig. Man må starte tidlig med inntak av veske og ha en plan for hva man skal spise. Når det gjelder næring så er det avgjørende å ha testet dette på trening slik at man vet at man tåler maten/produktene man skal bruke på løpet. Mange bruker siste uken før et løp til å bekymre seg for manglende trening, de bruker mye tid på hva slags sko de skal bruke, hva de skal spise dagen før osv. Mitt tips er å ikke forandre på noen ting annet enn å prøve å slappe av litt ekstra de siste dagene og gjøre som man alltid gjør før en trening. Keep it simple og senk skuldrene»

 

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious