Løpegruppen til BMW Oslo Maraton og Jevi Majid

I januar 2023 startet BMW Oslo Maraton i samarbeid med ambassadør Jevi Majid løpegruppe for minoritetskvinner, hvor tanken var at terskelen til mosjon skulle senkes. Etter et samarbeid med Lia trening fikk Jevi og BMW Oslo Maraton muligheten til å tilby gratis løpetimer på tredemølle kun for minoritetskvinner. Målet var å klargjøre kvinnene for deltagelse på valgfri distanse på BMW Oslo Maraton 2023!

Ukentlige løpetimer hver søndag kl 11:00 fortsatte helt frem til våren hvor løpegruppen beveget seg ut og vekk fra tredemøllene. Nå skulle asfalten beseires!
Fra våren igjennom hele sommeren løp gruppen uten pause på og ved Lambertseter Stadion hver søndag. Her la coach Jevi opp til  bakkeintervaller, styrketrening, løpeteknikk, råd og veiledning. Alt sto på menyen!  I løpet av dette året hadde gruppen tiltrukket rundt 50 kvinner som kom innom. Flere av kvinnene kom søndag etter søndag og det var disse som løp Oslo Maraton.

Så var det løpsdagen

Hele 25 påmeldte kvinner til årets arrangement. Rekordmange jenter ønsket å løpe BMW Oslo Maraton etter å ha deltatt i løpegruppen.

På grunn av skade og sykdom måtte dessverre noen avstå men 21 jenter var klare på startlinjen. Alt fra 10 for Grete, halvmaraton og maraton ble løpt på løpsdagen.
Kvinnene var i ekstase! For en bragd og følelse av å stå med medaljen rundt halsen! Dette var følelsen av å mestre noe løpegruppen ikke tenkte var mulig. Men noen ganger er det troen som andre har i deg som hjelper deg å ta steget videre. Dette fikk jentene ved hjelp av coach Jevi.

Løpegruppa har skapt et fantastisk samhold og felleskap! Vi gleder oss til å fortsette å vokse og jentene gleder seg til å løpe BMW Oslo Maraton neste år. For da vil jentene som løp 10 for Grete begi ut seg ut på halvmaraton 😊💪🏽

Er du interessert i å være med på løpegruppen? Bli medlem i facebookgruppen her. 

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious