KICKOFF LØPEGRUPPER!

Torsdag 20. april  er det klart for første løpegruppe etter påsken ? Løpesesongen er i gang for fullt og løpetreningene vil da bli holdt HVER torsdag fremover mot BMW Oslo Maraton (med unntak av fellesferien). På tide å bytte ut skiene og snøre på seg løpeskoa!

Oppmøte: kl 17.30 i resepsjonen til Friskis&Svettis på Majorstua. Adresse: Colosseum Senter, Sørkedalsveien 10A, 0369 Oslo

Kommer du med bil? Se kart for parkering under.

kart parkering

Varighet: 75 min

Agenda 20. april
Oppvarming som følges av løperspesifikk teknikktrening i tillegg til intervalltrening.

Under løpegruppene vil vi bruke Borgskala for å se opplevd anstrengelse.

Skjermbilde (78)

 

Hva er Friskis&Svettis
Friskis&Svettis er en ideell idrettsorganisasjon som er tilknyttet Norges Idrettsforbund. I Norge har vi 43 foreninger fra Hammerfest i nord til Kristiansand i sør. Friskis&Svettis tilbyr trening i sal, spinning, styrkerom og utetrening og tilbudet varierer fra forening til forening.

Alle våre instruktører har gjennomført en grunnutdanning samt en videreutdanning rettet mot treningsformen de instruerer i. Men før de har kommet så langt har de også gått igjennom en rekrutteringsprosess hjemme i egen forening og til slutt blir de lisensiert i treningsformen de skal lede.

Treningsopplegget frem mot BMW Oslo Maraton er utformet slik at du kan delta på dette både om du er uvant med å løpe, men har et ønske om å fullføre en av distansene, eller om du har kommet godt i gang og har lyst til å følge et opplegg frem mot helgen da løpet går, 15.-16. september.

To nivåer
Det ene henvender seg til deg som er frisk og kanskje allerede er i gang med en eller annen form for fysisk aktivitet, men ikke er vant med løping som treningsform. Her er et godt utgangspunkt om du greier å jogge rolig sammenhengende 15 minutter. Da vil du fint greie å henge med denne gruppen.

Den andre gruppen henvender seg til deg som er mer vant til løping som treningsform, men som har lyst til å ha input på treningen, eller være del av en løpegruppe.

Tilleggstrening
For begge gruppene anbefales det å trene noen flere ganger i uken enn denne ene økten med intervalltrening, om du har som mål å delta på 10 km, halvmaraton eller maraton. Des lengre distanse du har som mål om å delta på, jo bedre bør du være forberedt. Skal du løpe maraton for første gang i høst, anbefales det å øve seg på å være ute og løpe lengre turer. Gjerne hver 10. dag. Begynn forsiktig og legg til en kilometer hver gang, til du er oppe i 2.30 – 3 timer. Det er fint å variere underlag på disse turene om du har hatt bein som ikke alltid har spilt på lag. Her er det bedre å få gjort unna noen langturer i variert terreng, enn å kun holde seg til asfalt, og så bli stoppet av skader. Løpet går imidlertid utelukkende på asfalt, har en relativt flat løype og vil gi deg som førstegangsløper, en flott opplevelse, men noe såre muskler dagen etter løpet uansett. I tillegg til å legge til noen 45-60 minutter løpeturer for deg som skal løpe maraton, kan du gjenta økten en gang til om du ønsker to harde økter i uken.

Treningsprogrammet er utarbeidet av Tore Amundøy, tidligere aktiv løper i Sk Vidar, oppmann i langdistansegruppen i klubben og nå utdanningsleder i Friskis&Svettis for løpeinstruktører. Han har selv løpt 7 maraton, med erfaring fra å fullføre på 2.35 til å komme i mål på 5 timer, og programmet fungerer både for de som skal presse seg for å få best mulig tid, til de som skal presse seg for å komme til mål. Det er tempo på intervallene som skiller i hovedsak.

Jeg er med – er du?

 FS NIF logo web rgb_et_idrettslag

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious