Historien om årets medalje!

ENDELIG kan vi fortelle dere om årets medalje – som vi er så stolte av å ha fått til!

Oslo Maraton har eksistert i over 40 år og samler tusenvis av løpere og publikum på Rådhusplassen hvert eneste år. Nå jobber vi beinhardt for å bli et mer bærekraftig arrangement, og gjør derfor store tiltak fremover. En av de største justeringene vi gjør i år er å tenke nytt rundt medaljen. La oss fortelle deg historien om hvordan årets medalje blir til.

Vi utfordret Trofè, som er vår samarbeidspartner og leverandør av medaljer, til å komme opp med en mer bærekraftig produksjon og leveranse av medaljene. Trofè gikk i tenkeboksen, og oppsøkte en annen leverandør av medaljer «TrophyMe» som har et sideprosjekt som kalles «Team Recycle». Dette selskapet holder til i Coventry i England og jobber med bærekraftige løsninger og spesialiserer seg på bruk av resirkulert plast. De fikk spørsmålet, “Vi trenger 20 000 medaljer. Hvordan får vi til dette?”


Svaret var egentlig ganske kontant og enkelt. “Vi samler inn plast, og av det lager vi de kuleste medaljene!».

Men hvor får man tak i den nødvendige plasten?

Det er her det geniale kommer inn. Team Recycle involverer hele lokalsamfunnet i plastfangsten gjennom de lokale barneskolene. Her får elevene læring om viktigheten av å ta vare på miljøet og verdien av å resirkulere plasten, og de lærer om å hjelpe hverandre, jobbe sammen mot et mål for å gjøre samfunnet litt bedre, pluss til og med litt geografi om hvor i alle dager Norge ligger, og hvor langt man kommer hvis man løper et helt Maraton!

Sammen med Trofè reiste Oslo Maraton til Coventry for å besøke barneskolene som hjelper til med å samle inn plast. Her ble vi møtt med stående applaus fra over 200 barn som viftet med det norske flagg med dundrende musikk i bakgrunnenn. Her fikk vi oppleve hvordan Team Recycle sitt undervisningsopplegg fungerer, og hvilket engasjement hele prosjektet skaper.

“En stor plastikkflaske med melk kan lage en medalje”,sier Team Recycles prosjektleder Stuart Giddings til barna. Med forundring og giver klapper elevene i hendene og kan ikke vente med å bli med å samle inn melkeflaskene de har hjemme. De skal faktisk være med å lage Oslo Maratons medalje!

Responsen fra barna har vært enorm!

Responsen fra barna gjennom prosjektet har vært enorm. De kan nå ta eierskap til sin resirkulering. Dette fordi deres resirkulering havner på mållinjen under Oslo Maraton til glede for tusenvis av glade løpere.

Det er derfor med stolthet vi kan presentere en helt unik medalje. En medalje med mening. En medalje som symboliserer engasjementet til barna på de lokale skolene i Coventry, som sammen har stått på for at nettopp DU skal få oppleve å få den rundt halsen etter en uforglemmelig reise gjennom Oslos gater. Ta vare på den, den er laget kun til deg. Ingen andre har en helt lik medalje som nettopp du har hengende rundt halsen din.

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious