Emilie Nereng fant løpegleden gjennom pappaen sin. – Løping har gitt meg et nytt og bedre syn på egen kropp!

Som yngre kunne mat-influenser Emilie Voe Nereng (26) ta seg sporadiske joggeturer, men hun begynte ikke å løpe jevnlig før i 2017.

– Da hadde faren min meldt seg på Oslo Maraton i halvmaraton-distansen, og han utfordret meg til å bli med. Jeg kunne ikke si nei når faren min på over 50 skulle løpe! I januar begynte Emilie å trene seg opp, og da september kom hadde hun begynt å fått sansen for løping. Og nå står halvmaraton på agendaen for henne den 17. september.

Emilie har vært med på Oslo Maraton flere ganger. Foto: Privat

MELD DEG PÅ OSLO MARATON HER!

 

Fra straff til mestring

I starten handlet løping om alt annet enn løpeglede for Emilie. Hun brukte løping som en slags «straff» mot kroppen sin dersom hun hadde  spist for mye, noe som ga dårlig løpsopplevelse. 

– Jeg var i tillegg i ganske dårlig løpeform, og da er ikke løping noe gøy dersom du kun gjør det noen få ganger i måneden. Da jeg begynte å trene meg opp mot mitt første halvmaraton, opplevde jeg for første gang mestring i noe jeg tidligere hadde mislikt. Jeg kjente jeg ble i god form og begynte å sette pris på kroppen min på en helt annen måte enn tidligere. 

Har du hatt noen forbilder innen løping?

-Jeg har alltid vært fascinert av ultraløpere og elsket boken Born to Run av Christopher McDougall. Ellers har jeg ingen andre konkrete forbilder, da jeg kun tar utgangspunkt i meg selv og min egen løpeform.

Hvordan var ditt første løp 

-Jeg ble tatt med på null-løp av faren min da jeg var 11 år gammel og husker jeg syntes det var skikkelig stas. Ellers løp jeg en etappe av Ringeriksmaraton da jeg ble litt eldre og husker mestringsfølelsen jeg fikk av å ha løpt for et lag! 

I starten brukte Emilie løping som «straff» på dager da hun hadde spist mye, men de senere årene har løping handlet om hverdagsglede og lykkejag.

 

LØP OSLO MARATON OG VELG MELLOM 3 KM, 10 KM, HALVMARATON, MARATON, TRIPPELEN ELLER SPORTYLØPENE FOR DE MINSTE! 

 

Skader og mat før løp

Nå løper Emilie maks 3 ganger i uken for å unngå løpeskader. Hun har slitt mye med runners knee,  og har dermed skjønt at hun må trappe ned mengden og lengden på øktene for å kunne fortsette å løpe. For å unngå skader passer hun på å restituere minst én dag mellom hver løpeøkt, og trene beinstyrke med god belastning 1-2 ganger i uken for å styrke muskulaturen.

Når hun kjører intervaller er er det 45×15 som er favoritten.

-Jeg tar enten 20 eller 30 45-sek intervaller avhengig av dagsformen, med 1 minutts pause etter 10 stk. 

Favorittøkten til Emilie er derimot en roligere langtur ute i finværet, mens hun skifter mellom å høre på musikk og å høre på lydene fra naturen. 

Og som matentusiast er hun også opptatt av å få i seg god mat både før og etter en løpetur.

-Det beste jeg vet før en løpetur er en god og tykk smoothiebowl av banan, bær, spinat, proteinpulver og melk!  Og etter en løpetur sikrer jeg å få i meg et balansert måltid som holder meg mett lenge.

BLI MED PÅ LØPEEVENTYR DEN 17. SEPTEMBER I OSLO!

Emilie da hun kommer i mål under Oslo Maraton 2018.

 

– Publikummet under Oslo Maraton gir meg energi!

Tilsammen har det blitt rundt 15 løp på Emilie, og en av hennes beste minner er da hun klinket inn til en god halvmaratontid under Oslo Maraton i 2018.

-Det er veldig gøy å ta en ny personlig rekord. Faren min syklet langs hele løypen for å heie på meg, og mamma stod i mål med yoghurtnøtter! 

Herlig! Og hva er det som gjør Oslo Maraton så spesielt?

– Publikummet!  Folk som står langs løypa og heier på oss som løper forbi ! Å smile til publikum underveis gir meg påfyll av energi! 

Har du noen tips til andre som er i startgropa?

– Ikke start for hardt ut. Finn et tempo som passer deg der du kan prate litt, uten at du bryr deg så mye om hastighet eller tid. Vi er alle forskjellige, og man må ta utgangspunkt i der man er.

Og for Emilie handler løping nå om å mestre stress, samt at dette er en kilde til  glede og mestring, og noe som gir livet en liten herlig X-faktor.

– Livet mitt ble noe helt annet etter at jeg fant løpeglede, og bidro til å gi meg et bedre syn på egen kropp og eget liv!

 

Meld deg på årets løpeeventyr NÅ!

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious