Blog
  • Hjem
04
02
2016

Asiatisk risnuddelsalat!

Skrevet av SK Vidar løper Ida Bergsløkken. For flere tips til oppskrifter og trening, sjekk ut bloggen hennes her! 

Jeg elsker asiatisk-inspirert mat. Sommeren 2015 rulla jeg så mange sommerruller, at jeg sikkert kunne gjort det i blinde. Men dersom man skal rulle til f.eks 15 personer, så kan det godt hende at man kan få litt dårlig tid. Hehehe. Det kan faktisk ha hendt at jeg ambisiøst lovet å rulle typ 90-100 sommerruller på 2 timer en gang. Looool!

ida mat

Etter det tenkte jeg at det kanskje kunne være fint å lage en slags de-constructed sommerrull, slik at man får smakene med seg på en mere tidseffektiv måte. Siden rispapiret jeg bruker til sommerrullene er laget av nøyaktig det samme som risnudlene, og sausen passer utmerket til begge formål, så ble nuddelsalaten til.

Du kan jo bruke hva du vil av protein i salaten. Biff, tofu, kylling, bønner, pulled pork, ribbe. You name it.
Rett før jul lagde jeg asiatisk ribbenuddelsalat til Dekode (verdens koseligste sted) , og alle var enige i at det funka som bare rakkern.

Men i går laget jeg varianten på bildet under, med kyllingkjøtt.

ida mat 2

OPPSKRIFT
2 personer

KJØTT
100-200 gram kjøtt per pers.
1-2 ss sesamolje
Salt og pepper
Saften av 1/2-1 lime
Koriander som topping

  1. Start med å skjære kjøttet i passe chunks. Jeg synes at tynne chunks er best, siden da kan du steke de lynraskt i varmpanne. Ha på sesamolje, limeskvis, salt og pepper og sett til side, slik at det kan marineres mens du lager resten.
  2. Lag salaten.

SALATEN
4 gulrøtter
2 agurker
1/2 rødkål
1/2 hodekål
1 pakke sukkererter
1 bunt mynte
1 bunt koriander
1/2-1 chili, skjært i tynne ringer
1 mango skjært i biter eller tynne skiver

Bruk en mandolin (da går det dødsraskt) til å raspe kål, gulrot, rødkål og agurk med. Ha det i en stor bolle eller i et dypt fat. Vanlig kniv funker også utmerket.

  1. Hakk mynte, koriander og chili og ha det over de andre grønnsakene.
  2. Skjær sukkerertene i to på langs og topp salaten.

I går lot jeg mangoen være for seg, og skviste litt limesaft over den før jeg toppa med fersk chili og koriander. Dette passer perfekt til den søte mangoen.

ida mat 3

Så går du løs på sausen.

SAUSEN

ida mat 4

1 dl (glutenfri) oystersaus/hoisinsaus hvis vegetar/vegansk
1  ss  sesamolje
1 ss  riseddikk
0,5-1 dl (glutenfri) soyasaus – smak til
0,5 dl tahini
1/2 rød chili
2 fedd hvitløk
2 cm fersk, finhakket ingefær
2 ss honning eller annen form for søtning
Sesamfrø (eller peanøtter/cashewnøttter) som topping

  1. Rør alle ingrediensene sammen og sett til side.

Stek kjøttet i en varm stekepanne, topp med koriander og evt. chili om du ønsker. Mens kjøttet steker, lager du nudlene.


NUDLENE

1 pakke risnudler eller eggnudler dersom du tåler gluten
2 ss sesamolje (valgfritt)

  1. Kok nudler etter anvisning på pakken.
  2. Jeg synes det er godt å toppe med litt sesamolje, men dette er valgfritt.

Så er det bare å sette fram alt, blande til seg ei god skål og spise.

ida mat 5

Nam!
Perfekt måte å bruke opp restegrønnsaker på og en super måte å få i seg masse grønt på.

Oppskriften finner du også på bloggen her

Samarbeidspartnere

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere