Vinnerne av BMW Oslo Maraton Virtual Edition 2020
Årets resultater fra BMW Oslo Maraton Virtual Edition er klare!

BMW Oslo Maraton Virtual Edition ble et innholdsrikt arrangement. Rådhusplassen var dekket i strålende sol, noe man har blitt vant til når det er Oslo Maraton-lørdag. Men i år var løpet spredt over hele landet og verden. Nærmere 6000 var påmeldt, alle fylker representert og 600 løpere utenfor Norge.

For de fleste handler Oslo Maraton om å gjennomføre, men for noen er det en skikkelig konkurranse. Det er faktisk ganske mye prestisje å vinne Oslo Maraton, også det virtuelle alternativet.

Det ble konkurrert i distansene; 3 for Alle, 10 for Grete, Halvmaraton, Maraton og Trippelen. I tillegg til Rullestol på 3 for Alle og 10 for Grete.

Vi starter fra den korteste til den lengste.

3 for Alle

3 for Alle var tilbake etter noen år utenfor programmet. Dette er en glimrende distanse som de aller fleste kan klare.

I kvinneklassen var det en junior som knuste alle. Lucie Cornelia Tunaal løp 3 kilometer på vinnertiden 13:42. Tunaal er kun 13 år gammel, men viser altså resten av løperne ryggen. Andreplassen vinnes av Britta Riedel på 14:04, mens den siste pallplassen går til Gjøvik-løperen Sofie Manum-Farstad. 51 sekunder bak vinneren.

På herresiden løp Sverre Solligård fra Svorkmo/NOI inn til seier med tiden 08:56. På andreplass med tiden 09:42 kom Jon Per Nygaard som representerer FIK Ren-Eng. Kråkstad Friidrett kapret den siste pallplassen da Jan Billy Aas løp inn på 10:05.

I Paraklassen for kvinner vinner Ragnhild Kleven Fiskvik på 29:38. Kleven vinner foran Trude Våge Karlsen og Anny Marie Våge Karlsen på delt 2. plass.

I Racing-klassen herrer vinner Jon-Einar Sand på 13:16, mens Ingrid Djupskås vinner kvinneklassen på 20:19.

Foto: Fra gjennomføringen av løpet for de som var på Vestlia Resort
10 for Grete

Den tradisjonsrike 10 kilometeren, 10 for Grete ble ekstremt spennende i kvinneklassen, mens på herresiden skilte det mer.

To representanter fra Right To Play kapret hver sin pallplass, henholdsvis første- og tredjeplass. Håkon Eikland vant på tiden 32:57, mens Mathias Køhn løper 2:11 minutter tregere og tikker inn på 35:07. Den siste pallplassen klokkes inn på 35:55 av Kjell Inge Aase på tredjeplass.

På kvinnesiden ble det ekstremt jevnt. 2 løpere kjempet om å vinne distansen. Kun 4 sekunder skiller.

Kaja Sommerfeldt Skeid fra Team Right To Play kjempet hard, men måtte til slutt gi tapt med kun 4 sekunder. Vinneren av årets 10 for Grete ble IL Jutul-løperen Julie Meinicke på tiden 40:51. Tredjeplassen gikk til IL Jutul-løperen Stina Meinicke som løp sine 10 kilometer på 41:37.

Marianne Berthelsen vinner paraklassen på 1:01:03, foran Unni Mortensen og Anne Cathrine Zapffe på henholdsvis andre og tredjeplass.

Henrik Claesson tar seieren på herresiden i paraklassen med 48:51. Pallen deles med Arild Fosseli Olsen på andreplass og Petter Smedsrud på tredjeplassen.

Jon-Einar Sand deltar også på Racing 10 for Grete men her blir han slått av Jonas Løkken med tiden 33:10.

Halvmaraton

Tony Gjerde fra Bøler IF løp på en meget sterk tid under lørdagens halvmaratondistanse med tiden 1:10:28. Dette ble en suveren tid ingen var i nærheten av å slå. Erlend Ousdal og Erik Woodward kjempet om andreplassen, kun 5 sekunder skiller når alle tidene er registrert. Ousdal kniper andreplassen. Woodward må ta til takke med en tredjeplass med 1:18:49 på klokka.

I kvinneklassen var det Marnardal-løperen Ingrid Ukkelberg som var best med 1:21:31. Hun løp sammen med Inger Dagny Saanum. De holdt følge nesten hele vegen før Ukkelberg stakk fra og klokket inn på 1:21:31, kun 10 sekunder fra sin løpepartner Saanum. Marthe Kristine Karset fra Vang Skiløperforening kapret tredjeplassen. Også hun løp samme løype i Mandal.

En av de virkelige ildsjelene og leder for Team RP Håkon Gisholt har hatt som vane å vinne paraklassen, men i år må Gisholt slå seg slått av Bedir Yiyit som løper på 1:51:35, 30 sekunder raskere enn Gisholt på andreplass. Tredjeplassen går til Eirik Ellingsen fra Skagerak Sportsklubb.

Paraklassen for kvinner vinnes av GTI Friidretts Eline Øidvin. Hun vinner med 8:49 ned til Camilla Vethne som løp på 1:50:43. Tredjeplassen går til Elin Stavnes.

 

Foto: Startskuddet har gått for Tim Bennet og Jimmy Vika sine løpegrupper på Rådhusplassen, hvor 10 og 21 kilometer skulle løpes.
Maraton

Årets maratondistanse vinnes av SK Vidar-løperen Eirik Gramstad. Han holder 3:46 min/km og klokker med det inn på 2:38:47. Tom Roger Vege-Tangen havner 5:38 bak Gramstad og inn til andreplass. Knut Erik Østbøll løper inn til 2:54:54 og med det dekker den siste pallplassen i årets historiske utgave av Oslo Maraton. 5 løpere kom i mål på under 3 timer, en milepæl for mange.

Verdal Friidrettsklubbs Mona Grinberg dytter Pia Schultz ned fra toppen med tiden 3:10:01. Schultz ledet en stund, men måtte til slutt se seg slått. Janicke Bråthe løper inn til tredjeplass med 4:57 per kilometer og en sluttid på 3:28:30.

I paraklassen ser vi at Petter Løvø fra Vålerenga vinner på tiden 4:33:29, kun litt over 2 sekunder raskere enn Stian Løkken på andreplass. Terje Gravvold ender på tredjeplassen for Team RP med tiden 5:39:21.

Trippelen

Det er alltid knyttet stor spenning til trippeldeltagerne. Med årene har denne distansen blitt utrolig populær. Årets utgave ble selvsagt veldig spesiell, men ikke kun for at den gikk virtuelt, men fordi årets utgave ikke inneholdt pauser mellom distansene. Noen vil mene det er en fordel, mens andre har spesialisert seg på de innlagte pausene mellom distansene.

Kun 1:51 skilte de to beste på kvinnesiden. Budal IL-løperen Emma Endal Hansens ledertid ble til slutt slått av Kelly Martin som løp 73,3 kilometer på 7:35:50. Tredjeplassen gikk til Marianne Årdalen med tiden 7:44:59. Vinnertiden i kvinneklassen hold til en utrolig sterk 6. plass totalt.

Sebastian Conrad Håkansson har blitt et kjent «trippelen-navn». Han har hevdet seg i denne konkurransen i flere år. 2020-utgaven toppes også av løperen fra Svorkmo NOI. Han vinner distansen på 4:50:43, over 2 timer rakere enn Tore Reitan på andreplass. Kenneth Smeby klokker inn på 7:11:19. Man skal være ekstremt godt trent for å begi seg på monsteretappen.

 

Vi gratulerer alle pallplassvinnere og takker for at dere bidro til et flott virtuelt Oslo Maraton 2020. Nå ser vi fremover og gleder oss til neste år!

 

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious