Vinner av NM Funkis løp i skjørt!

Lørdag 19. september ble det arrangert NM i halvmaraton for klassen Funkis. Det er fjerde året at denne distansen har blitt arrangert av Oslo Maraton, og sjette året med egne klasser for Funkis.

16 kvinner og menn deltok på NM Funkis 19. september, og det var Håkon Gisholt som gikk av med seieren i herreklassen.

-Arrangementet var fantastisk! Morsomt med så mange deltagere, heiagjenger og god stemning langs løypa! Vi er blitt en stor og stabil gruppe i Funkis-gjengen nå, og det er veldig flott å se. Oslo Maraton har skapt et arrangement som er godt tilrettelagt for oss Funkisdeltager, sier vinner av NM Funkis, Håkon Gisholt.

Det er sjette året at Team RP deltar på Oslo Maraton, og Håkon er klar på at dette er noe de kommer til å fortsette med de kommende årene.

Gisholt er SK Vidar og Team Rps Funkiskoordinator. Team RP er en gruppe løpsglade mennesker som lider av øyesykdommen Retinitis Pigmentosa (RP). Sykdommen fører til at synet gradvis forsvinner, noe som gjør at mange velger å holde seg inaktive. Dette har Team RP jobbet med å motvirke de siste seks årene. Hver onsdag har de organisert trening på Bislett sammen med flere ledsagere. Under Danske Bank Oslo Maraton løper Team RP for Aktiv mot kreft, sammen med en rekke kjendiser som ledsagere. Gisholt fikk god hjelp av sin ledsager Bente Skari.

-Det er morsomt å se at alle medaljevinnerne i vår klasse er fra Team RP. Dette viser vårt gode miljø, og at bredde avler topper, sier Gisholt.

For Håkon Gisholt er det gøy å se at så mange i Team RP gjør det bra. Siden Team RPs oppstart har utviklingen blant deltagerne vært enorm.

-Det var veldig gøy å vinne NM halvmaraton for funkis, men enda større er det å se at andre gjør det bra. Martin (Team RP utøver) slo tiden sin fra i fjor med hele 40 min! Det er gøy, og viser at treningene våre fungerer for mange, sier Håkon fornøyd.

Under årets arrangement hadde Håkon Gisholt og hardbanka Lillestrømsupporter Martin (bilde) en litt uvanlig avtale. Gisholt løp distansen i skjørt, mens Martin måtte stille til start i Branndrakt!

-Det er lettere å selge kroppen enn sjela, så dette var et enkelt valg, smiler Gisholt.

branndrakt-4

Lyst til å være ledsager?

Kontakt Håkon Gisholt: hakongis@gmail.com

Eller gå inn på Facebookgruppen: Funkis – Bislet og vis interesse!

 

 

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious