Vil du ta løpingen ett steg videre etter årets eventyr?
  • Hjem
  • Vil du ta løpingen ett steg videre etter årets eventyr?

Jeg kan jo ikke være ambassadør for dette arrangementet uten å kjøre litt reklame for min egen lidenskap! Her skal jeg jo lissom komme med tips og råd, og det er ikke til å komme utenom at det er mye spennende der ute for etablerte og nye løpere. Har du noen gang vurdert å ta løpingen litt videre? Kanskje krydre treningen noen få hakk for variasjon?

Da synes jeg du skal prøve hinderløp!

Wæææ!?! Det er stort sett den første reaksjonen jeg får.. «Jammen dere er jo så spreke, og sterke». «Jeg tør ikke!» «Hva om jeg ikke får til og må bryte? Det er flaut det!» Jeg har selv stått der! Sagt nøyaktig det samme til den absolutt rette dama. Snakk om flaks! X-Run skulle kjøre sitt årlige løp i Oslo, og jeg hadde stukket opp til området ett par dager før for å se på hindrene og se litt hva dette var. Jeg møtte en vegg, en rampe på ca. 4 meter! «Her møter du veggen stod det på ett skilt!» ANGST! Og mens jeg stod der slukøret og tenkte at dette går jo aldri, kommer det en dame tuslende bort med barnevogn og to barn på slep. Hun setter de fint fra seg, tar sats og løper opp rampa lett og ledig mens hun hyler med ett stort smil: «bli med da??». Ja jøss! Men det var starten. Mari Weider het hun, eller OCR Queen som vi kaller henne. Hun er grunnlegger av Norges første rene OCR lag «Team OCR Norway». Vi hadde en god samtale den dagen. Den rampa kunne hun bare glemme for min del, men Mari ga meg trygghet til å stille til start. Hun bekreftet hardnakket at dette var en sport der alle ble ivaretatt, og alle hadde det gøy. Alle fullfører.. (ikke sant??!?).

Så jeg stilte til start! Jeg løp ut. Kjente ikke noen, og lurte på hva jeg egentlig holdt på med. Første hinder var noen høye stokker man skulle over. «Glem det, jeg kommer ikke over der jeg».. Men så var det plutselig noen som knelte ned ved siden av meg: «Sleng beinet oppå her, så hopper du over». Det gikk jo strålende. Og sånn fortsatte det.. Jeg ble dyttet opp og ned og gjennom. Kom jeg til ett hinder som var for vanskelig, for eksempel å klatre i tau, så tok jeg straffetiden og fortsatte. Du må faktisk ikke bryte. Alle kommer gjennom! Jeg kom gjennom, akkurat som Mari sa!

Så ble jeg hekta. Jeg meldte meg inn i team OCR Norway og begynte å trene med de andre på laget. Du tror du må være så veldig sterk, men mye er teknikk. Nå hadde jeg plutselig ett fantastisk nettverk rundt meg med fine folk som lærte meg alt de kunne. I løpet av kort tid kunne jeg både klatre tau, komme meg over 2 meters stokker (i høyden) og beseire den gedigne 4 meters rampa alene.

Man får ikke nok.. Jeg melder meg på det meste av løp, og jeg storkoser meg hver gang. Jeg elsker kombinasjonen av løp, hinder og gjørme. Jeg elsker hvordan du aldri vet hva som møter deg i løypa for det er stadig nye hinder som er laget for å utfordre deg både mentalt og fysisk. Og alle smilene.. For en sport, for en gjeng. Her er vi sammen! Vi lar ingen stå igjen. Det kryr av lovord og støtte mellom deltakerne og mange vennskap har startet i løypa underveis. Vårt kjære team har økt fra 28 medlemmer da jeg møtte Mari, til rundt 250 nå. Og vi bare øker. Folk har virkelig fått opp øynene for denne sporten.

Hvis du synes at dette høres spennende ut, men ikke er helt klar for ett løp, må jeg nevne to flotte treningsarenaer. Bootcamp Hønefoss og Farm Ninja Challenge. Det er to fantastiske steder der vi kan øve oss på hinder med meget kyndige instruktører. Begge stedene kjører fellestreninger.

Ta kontakt med meg om du vil vite mer. Løping er topp, løping er gøy, det skal vi aldri slutte med, men er du klar for å ta den ett steg videre for litt variasjon?

PS: Bildene er fra mitt første løp og den flotte dama ved siden av meg er Mari.

Hilsen BMW Oslo Maraton Ambassadør, Monica Gutuen

Linker:
Facebookside til teamet
OCR Norway
Farm Ninja Challenge
Bootcamp Hønefoss

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere