Vi følger Camilla (40) – uke 15 og 16

Av Magnus Thorud, ambassadør for BMW Oslo Maraton.

Vi er halvveis inn i april og våren har tatt et godt grep om hovedstaden. Det betyr snøfrie veier, lysere dager og et løpstemperert klima som frister mange våryre løpere til å dra frem løpeskoene og legge ut på årets første løpetur.

For vår kommende maratonløper er årets første kilometere for lengst loggført, og Camilla er enda noen uker nærmere årets store mål om å løpe maratondistansen under BMW Oslo maraton den 15. september.

I påskeferien valgte Camilla å sette løpeskoene til lading til fordel for skiturer, puddel og påskemarsipan. En slik pause kan være et smart valg for å la å la kroppen hente seg inn før en ny periode med mye trening. Det blir er en form for periodisering, hvor Camilla trener jevnt og mye i to uker, også lar kroppen restituere og bygge overskudd. Deretter gjentar hun prosessen og øker mengde og kvalitet etter gitt progresjon.  

Det er allikevel viktig for Camilla å ikke la pausene bli for lange. Går det for lang tid før hun kommer i gang igjen, vil utbytte av grunntreningen gå tapt og Camilla må starte på nytt.

Som kjent for folk flest ble ikke Rom bygd en dag. Det ble definitivt ikke maratonløperen heller.

Camilla forteller:

«Blikke maratonløper av å ligge på latsiden! Jeg har skjønt det, og har sluttet å skylde på bikkja, mensen, fullmåne og hodepine. De siste to ukene har jeg steppet opp. Jeg har kjørt to 16 km, en 15 km, en 12 og et par 10 km i tillegg til de faste PT timene mine. Når kroppen sier nei, hodepinen dundrer og sofa med puddel i fanget roper på meg så har stoltheten vunnet.
Ei litta Paracet og supre løpevenner, som er ti år yngre og ti kilo lettere, gjør susen. Da later jeg som om jeg er sprekere enn jeg er, og innbiller meg at jeg ikke er sliten. Det funker. Takket være pulsklokken, som jeg kjøpte som en del av førtiårskrisen, klarer jeg å følge med på at jeg ligger i riktig pulssone. Og forrige uke fikk jeg endelig somlet meg til Löplabbet for å skaffe meg nye løpesko. Det skulle hjelpe på motivasjon, men har egentlig bare gitt meg vannblemmer…. Men jeg tror jeg kommer til å løpe både fortere og lengre med de skoene- bare formen blir enda bedre… Watch out!»

Vi er fortsatt med, er du?

Hilsen Camilla og  Magnus.

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious