Tips for å holde formen i sommer + Camilla-update!

Av Magnus Thorud, Oslo Maraton-ambassadør.

Tiden flyr og om du ikke har sjekket klokka på forsiden som tikker sakte ned mot BMW Oslo Maraton, så kan denne ambassadøren fortelle deg at det nå i skrivende stund bare er 80 dager igjen til start! Camilla sjekker selvsagt denne klokken hver dag og vet derfor godt hvor mye tid hun har til sin maratonpugging. Hun pugger jevnt og trutt og er en ivrig maratonelev som stort sett følger sitt treningsprogram, selv om jeg kan røpe at pyramide-intervaller ikke ser ut til å imponere henne like mye som puddel, el-sykkel og korsang. I går løp Camilla for øvrig 1 minutt raskere på 3 km på mølle enn tidligere i måneden, og vi ser fremgang!

Camilla forteller om den siste måneden:
Joda, jeg forsøker å trene jevnt og trutt mot maraton. Og jeg har kjøpt meg caps som har gjort at jeg har holdt ut på de varmeste dagene (ren lykke for 200 kroner!) Varmen gjorde for øvrig at jeg hadde glemt at jeg i fjor hadde meldt meg på en halvmaraton uken før OsloMila. Heldigvis hadde jeg capsen. Jeg fullførte derfor 21 km – på 2.13 hvilket jeg var ekstremt fornøyd med. Det var fem minutter bedre enn i fjor og så varmt og tungt at jeg var usikker på om jeg skulle komme levende fra det. Etter det var det tid for nedtrapping til OsloMila, som var en milepæl før maraton. Nedtrapping (eller restitusjon som det egentlig kan kalles) var nydelig og sikker veldig lurt etter en halvmaraton. Overkommelig og deilig trening, så lørdag var jeg klar for å løpe. I frykt for å ikke rekke startnummerutleveringen på lørdag innen fristen stresset jeg vilt. Jeg endte opp med 10 km på bysykkel og 3 km joggetur – og rakk det akkurat. Da var jeg allerede gjennomvåt av svette, men gira på å starte. Vi, altså min søster Cecilie og jeg, ladet godt opp før start med drikke og avslapning i stekende sol. De første 4 km gikk som en drøm. Vi lå godt an på tid, med et mål om å fullføre på 55 min. Så sa det stopp. Jeg har ALDRI i mitt liv svettet så mye. Halsen var knusktørr, og selv om vi stoppet på alle fire drikkestasjoner og ble spylt med hageslange så var det helt forferdelig. Jeg fantaserte om at jeg måtte
bryte fordi noen trengte min sykepleiekompetanse, men det så ut til at alle klarte seg uten meg. Vi vurderte å bryte, men som regelryttere og avtaleholdere, fant vi ut at det ikke var noe alternativ. Da ble vi enige om å legge vekk klokken og satse på gjennomføring med helsa i behold. Takket være velvillig heiing fra tilfeldige tilskuere og blide løypevakter kom vi i mål på 1.01.50.
Gleden over å være ferdig overskygget skuffelsen av å ikke klare det. Og den følelsen sitter fortsatt. Nå må jeg bare fortsette å gjøre som Magnus sier gjennom sommeren!

 

Derfor presenterer vi i slengen Camilla og Magnus 5 tips for å opprettholde treningsrutinene i
sommerferien:

1. REGEL NUMMER EN: ha alltid med deg løpeskoene (og treningstøy, med mindre du skal løpe på nudiststrand)! Ja for du kan jo faktisk løpe hvor som helst, når som helst? Langtur rundt og rundt på danskebåtens soldekk anyone?

2. Hold deg til programmet ditt! Selv om det er sommer og ferie er det viktig at du forøker å holde deg til treningsrutinene dine. Avhengig av ambisjon kan du gjerne trappe ned litt i kortere perioder, men ikke så mye at du blir sittende HELT fast i Legoland. Da kan det være vanskelig å komme i gang igjen i august.

3. Varier treningen. Sommeren er en fin anledning til å bytte ut noen av løpeøktene til fordel for annen trening. Du kan svømme deg en lengere tur, sykle med familien, gå en tur langs norsk skjærgård, lete etter Pokemon hele dagen, knuse hyttenaboen i fotball osv.

4. Sunne vaner! Ta vare på dine sunne holdninger til mat og drikke også i ferien. Selvsagt skal du kose deg med is, øl, sjokolade og potetgull, men ikke i fire uker sammenhengende. Forsøk å holde dette til helgene. Husk også at du kan steke god fisk på grillen, og pastaen ved siden av fungerer som ypperlige karbohydrater til morgendagens intervalløkt (ikke sant Camilla?).

5. Meld deg på en lokal konkurranse. Ja, kanskje det finnes et lokalt løp der du ferierer? En perfekt måte på å opprettholde konkurranseinstinktet og samtidig få en ny løpsopplevelse. Men selvsagt! Smil og hver glad! Det er sommer det er sol og det er løpsdag. Sjekk ut Kondis sin terminliste her: http://db.kondis.no 

Sommerhilsen Camilla og Magnus

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious