Team RP tar fatt på nye utfordringer!

Du har kanskje sett dem i Oslo maraton – men de har neppe sett deg. Vi snakker da om den herlige gjengen med blinde og svaksynte utøvere fra Team RP. Utøverne som hvert år inviterer en lang rekke kultur- og idrettspersonligheter til å stille som ledsagere i Oslo maraton. I fellesskap løper de for å profilere Aktiv mot kreft. Team RP har i tillegg til bredden også noen ordentlige sprekinger. Under sist års Oslo maraton stakk Team RP av med hele 5 av 6 NM medaljer på halvmaraton – imponerende laginnsats!

Team RP, som består av personer som alle har øyelidelsen Retinitis Pigmentosa (RP), har et aktivt miljø hele året gjennom.

Sist helg startet de et helt unikt samarbeid med narkomane og rusmisbrukere under rehabilitering fra Tyrilistiftelsen. Gjennom det kommende halve året skal Tyrilielevene være ledsagere for Team RP utøverne i en rekke spennende, utfordrende og morsomme aktiviteter. Det hele skal bokstavelig talt toppes ved alle 60 deltagerne parvis og i samlet tropp skal bestige Galdhøpiggen i fellesskap.

IMG_20160228_113403

Sist helg var det vintersport som stod i fokus i dette samarbeidsprosjektet som Team RP er initiativtaker til. Både langrenn og alpint ble prøvd ut i tillegg til klatring i 15 meters høy klatrevegg. Oslo maraton fikk være med å følge samarbeidet, og spesielt imponerende var det å se blinde utøvere suse nedover i svart løype i alpinbakken. Det var også sterkt å observere det imponerende samspillet mellom to vanskeligstilte grupper som gjorde hverandre gode i gjennom felles mestring. I det hele tatt lot vi oss imponere av hvor mye innsatsvilje, mestring og glede som alle deltagerne fikk av dette samarbeidet. Vi gleder oss til å følge Team RP og dette prosjektet videre.

Dersom du også ønsker å la deg imponere og være ledsager for Team RP, kan du ta kontakt med Team RP leder Håkon Gisholt på hakongis@gmail.com. Da kan du få anledning til å fremme egen form, hjelpe andre, og ikke minst bli smittet av den positive mestringsgleden du finner i Team RP-miljøet.​

12804668_10154032984830229_7830783062133669173_n

 

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious