Team RP – en spennende aktør i Oslo Maraton

I konkurransen om hvilket team som hadde flest påmeldte under årets Oslo Maraton, var det Team RP som stakk av med seieren. Team RP består av blinde og svaksynte utøvere med øyesykdommen RP (Retinitis Pigmentosa), og har de siste 6 årene gjort seg kraftig bemerket i arrangementet på en rekke områder.

Mange deltagere i Oslo Maraton har i løpet av de siste 6 årene sikkert lagt merke til Team RP utøverne. Hvert av disse årene har nemlig teamet erstattet sine hverdagsledsagere og i stedet invitert en lang rekke kultur- og idrettspersonligheter til å stille som ledsagere. Denne årlige løpstradisjonen gjøres for å i fellesskap bidra til å sette fokus på Aktiv mot kreft og det viktige arbeidet de gjør for kreftpasienter og kreftsaken.

Det er ikke bare Team RPs veldedighetsinitiativ som gjør at  teamet skaper oppmerksomhet i Oslo Maraton. For raskt løpes det nemlig også. De siste to årene har Team RP tatt hele 5 av 6 medaljer i det innlagte Norgesmesterskapet på halvmaraton for funksjonshemmede, som er en innlagt del av Oslo Maraton. I tillegg hadde de også en utøver som løp hele Oslotrippelen (helmaraton, halvmaraton og «10 for Grete» samme dag).

Men tro ikke at teamet ligger på latsiden resten av året når det ikke er Oslo Maraton. De har massiv deltagelse i en lang rekke andre arrangement, og Team RP har vokst seg stort og blitt en viktig og sentral aktør innen funksjonshemmetidretten i Norge. Positivitet og ekte idrettsglede er to ting som kjennetegner Team RP-miljøet, og som gjør at det er i stadig vekst.

Et av initiativene Team RP har igangsatt er ukentlige fellestreninger for funksjonshemmede på Bislett stadion. Et samarbeid med SK Vidar ble opprettet, og nå samles Team RP-gjengen sammen med andre funksjonshemmede utøvere hver onsdag på Bislett stadion for organiserte fellestreninger. Her deltar både synshemmede, amputerte, bevegelseshemmede og rullestolbrukere til intervalltrening, styrke- og balansetrening, samt yoga. En lang rekke frivillige personer stiller som ledsagere og treningskompiser, og bidrar til et fantastisk positivt og herlig treningsmiljø som omfatter mellom 50 – 80 personer hver onsdag. Dette unike samarbeidet mellom SK Vidar og Team RP har blitt så vellykket at det ble belønnet med Inkluderingsprisen og en premie på 100.000 kroner under Idrettsgallaen i januar 2015.

1057105_1206184619408533_532358076_n
Bildet er fra julebordet til Team RP. 

I forbindelse med hvert nyhetsbrev frem til kommende Oslo Maraton, vil vi inspirere våre lesere ved å følge Team RP gjennom alle de spennende aktivitetene de gjør året gjennom for å spre glede og motivere flest mulig synshemmede til å ta del i fysisk aktivitet.

Skulle du imidlertid allerede nå være nysgjerrig så har Team RP en egen Facebookside med samme navn. Og skulle du i tillegg ønske å være ledsager kan du ta kontakt med teamleder Håkon Gisholt på hakongis@gmail.com.

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious