SØTPOTETSANDWICH MED EGG OG AVOCADO

Oppskriften er hentet fra SK Vidat utøver og hobbykokk Ida Bergsløkken sin mat- og treningsblogg. Sjekk ut hennes blogg her.

For et par måneder siden lagde jeg denne thaifiskeburgeren, hvor jeg brukte søtpotet som brød. Fant ut at dette var et ypperlig glutenfritt alternativ, og null stress å lage. Dessuten har jeg ikke funnet noe glutenfritt brød jeg synes er særlig godt ennå, og tenker i tillegg at søtpotet er perf løpemat. Og igjen: så enkelt å lage!

Man trenger liksom bare en søtpotet og en ovn. For et par dager siden lagde jeg komboen egg, avocado og søtpotet, og det passet perfekt som lunsj etter en løpeøkt. Helt sikker på at det funker bra som en frokost foran et løp også. Her får du jo en god fordeling mellom slow-carbs, fett og protein, som gir et stabilt blodsukker og metter lenge. Det synes i allefall jeg er viktig.

Hvordan bygge den perfekte (løpe-)sandwichen

step1

step2

step3-1024x576

Søtpotettoast med egg og avocado

 • Preppetid: 5 min
 • Tid å lage: 25 min

Total tid: 30 min

______________________________________________________________________________________________________

Ingredienser

 • Én søtpotet – beregn 75-150 gram per pers.
 • 4 egg
 • 1 avocado
 • Spinat eller annen salat
 • Urter til garnish/pynt
 • Salt etter smak
 • Pepper etter smak
 • 1 ss nøytral kokosolje eller annen olje

______________________________________________________________________________________________________

Framgangsmåte

 • Sett ovnen på 225 grader.
 • Vask søtpoteten godt og skjær den i 1 cm tykke skiver. Søtpoteten jeg brukte var ganske stor, og ga meg skiver som veide 75-100 gram. Sikkert greit å beregne én eller to slike skiver per person alt ettersom.
 • Snitt den ene flata av potetskivene og gnidde inn med kokosolje, og drysset over salt og pepper
 • Sett i ovnen på 25 minutter.
 • I mens steker du speilegg eller koker egg og skjærer avocadoen i passende skiver.
 • Når potetskivene er ferdige kan du toppe som du vil.
 • Spis!

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious