Sondre Nordstad Moen skal feire 17. mai i Kenya. Han starter dagen med å løpe 17. mairaton!

Sondre Nordstad Moen bor og oppholder seg i Kenya i flere måneder i strekk. Over fire måneder har han tilbrakt i 2200 meters høyde. Her får han god trening. Moen hadde planer om å reise tilbake til Norge, men det skulle vise seg å bli vanskelig. Nå må han tilbringe litt mer tid på det afrikanske kontinentet. Det betyr at 17. mai blir litt annerledes, men det skal fortsatt feires.

«Jeg skal feire 17. mai med min venn og medhjelper, Nils Forreløkken og hans familie. Her blir det 17. mai-tog, is og leker, sier Nordstad Moen»

Koronaepidemien har satt sitt preg på hele verden. Konserter og arrangementer har blitt avlyst én etter én. Også friidrettssesongen har blitt kraftig amputert.

Alle stevner og konkurranser har blitt enten avlyst eller utsatt, og Moens store mål var London Maraton og OL i Tokyo. Nå er begge avlyst.

Sportsklubben Vidar-løperen har en rekke rekorder å vise til. Kanskje den mest kjente er europarekorden på maraton, satt i Valencia i 2017 på den sensasjonelle tiden 02:05:48. Aldri før hadde en europeer løpt så raskt. 

«Jeg tenkte ikke på rekorden underveis, men etter mellom 37 og 38 kilometer så jeg at det var mulig å klare den tiden, sier Nordstad Moen»

Rekorden til Sondre ble slått av den britiske løperen Mo Farah under Chicago Marathon i 2018, med tiden 02:05,48.

Nordstad Moen ligger ikke på latsiden når han er i Kenya. Han trener til Impossible Games på Bislett i juni, og en normal uke består av mellom 180-200 kilometer løping i forskjellig hastighet og intensitet.

Jakter ny personlig «bestetid i Kenya» under 17. mairaton

17. mai vil ikke bare bestå av tog, is og familieleker, nå er Sondre klar for det virtuelle løpet 17. mairaton, hvor han har peilet seg ut halvmaraton. Han har på ingen måte tenkt å ta det som en søndagstur, dette skal gå fort.

«Jeg har et mål om å sette ny personlig Kenya-rekord under 17. mairaton. Rekorden min er nå på 01:06:11, så jeg vil gjøre det jeg kan for å slå denne tiden, sier Nordstad Moen»

Løpet vil bli gjennomført i Moiben, ca 15 kilometer fra Eldoret. Sondre vil starte tidlig på morgenen med en behagelig temperatur på ca. 13 grader. Moiben ligger 2200 meter over havet, men Nordstad Moen er godt akklimatisert etter flere måneder i Kenya.

«Jeg gleder meg virkelig til å delta på 17. mairaton. Dette er et morsomt konsept som gir meg litt ekstra motivasjon til å klare å slå Kenya-rekorden min på søndag, avslutter Sondre Nordstad Moen»

Meld deg på 17. mairaton gratis her! 

Bli med og følg Sondre igjennom dagen
Rekordforsøket vil sendes i sin helhet på SafariRun sin Facebookside. Sondre vil starte kl. 06:46, og alt vil bli dokumentert direkte. I tillegg vil man kunne følge Nordstad Moen sin dag med muligheter for å stille spørsmål i en storslått 17. mai-sending fra kl. 15:00.

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious