Runa Skrove Falch vant halvmaraton for kvinner

Runa Skrove Falch fra arrangørklubben SK Vidar vant halvmaraton under dagens Oslo Maraton. Hun vant også samme distanse under fjorårets utgave av BMW Oslo Maraton.

SK Vidar-løperen passerte 10 km på 35:46. Hun passerte målstreken på halvmaraton på 1:15:49. På andreplass på distansen kom Tone Ilstad Hjalmarsen, også hun fra arrangørklubben SK Vidar. Hun fikk tiden 1:18:15.

Hanne Mjøen Maridal fra Lillehammer IF ble nummer tre på tiden 1:21:29.

-Jeg er fornøyd med løpet. De første 6-7 kilometerne var litt tunge. Deretter gikk det bedre, sier Runa Skrove Falch.

Runa Skrove Falch fra arrangørklubben fikk tiden 1:16:30 under fjorårets halvmaraton i Oslos gater.

Løyperekorden for kvinner på halvmaraton innehas av EM-deltaker Karoline Bjerkeli Grøvdal. Den er fra 2012, og er på 1:09:41.

Og det var og er flotte forhold under årets utgave av Oslo Maraton. NRK-kommentator og medlem av arrangørklubben SK Vidar Jack Waitz koser seg i sola i hovedstaden.

-Det er flotte forhold under årets utgave av Oslo Maraton. Løypeforholdene er perfekte. Litt varmt, men flotte løpeforhold for de aller fleste, sier Jack Waitz, som også er en av grunnleggerne av løpefesten i hovedstaden.

Totalt deltar snaue 19 000 løpere under Oslo Maraton i dag. Det deltar løpere fra totalt 62 land. Eldste løper er 83 år. Det er flere løpere på selve maraton-distansen i år enn i fjor.

Daglig leder May Britt Dørum-Persen i SK Vidar og Oslo Maraton er svært fornøyd med maraton-dagen i Oslos gater.

-Vi har strålende forhold og ikke minst trygge forhold for deltakerne. Og med nesten 19 000 deltakere tilstede, så har vi god grunn til å være fornøyde. Vi ser også at vi har flere deltakere på halvmaraton enn tidligere. Dessuten er snittalderen på løperne lavere enn de siste årene, sier daglig leder May Britt Dørum-Persen i SK Vidar og Oslo Maraton.

-Også har vi 1 100 frivillige som gjør en flott innsats før, under og etter Oslo Maraton. Takket være dem klarer vi å arrangere denne løpefesten, sier May Britt Dørum-Persen i SK Vidar og Oslo Maraton.

Se resultater på https://oslomaraton.no/

 

© 2022 Oslo Maraton

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious