Blog
  • Hjem
29
12
2015

Rosa rotsuppe med 02-boost

Suppe er raskt, enkelt og sjukt digg. Og varmt. Og koselig. Perfekt når snøen stormer ute og minusgradene er to-sifra.
Rosa suppe er jo nødt til å smake godt, tenkte jeg. Og det gjorde det. Litt tilfeldig var det at jeg valgte sellerirot som partner til rødbeten i denne suppa. Men det er ikke tilfeldig at jeg synes at sellerirot setter en ekstra god smak på pureer og supper, så da ble det vel en slags tilfeldig utilfeldighet da?
Uansett, bare sjekk den fargen. Helloooo!

OPPSKRIFT

til to ok porsjoner

 

2 rødbeter, ca 400-500 gram, skrellt
1/2 sellerirot, skrellt
6-7 dl vann
1/2 rødløk, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
1,5 cm ingefær, finhakket
1 ts grovkværnet sort pepper
1 ts salt + salt etter smak mot slutten
Saften av 1/2-1 sitron, smak til mot slutten
Én knivspiss muskatnøtt
Topping:
Finhakket bladpersille
Quinoa – kok etter anvisning på pakken
Rødbetechips

rødbet2

  1. Kutt rødbetene og selleriroten i terninger, typ 2×2 cm.
  2. Ha 2 ss olivenolje i en kjele og fres hvitløk, ingefær og rødløk til det mykner
  3. Tilsett rotchunksene og hell over 6-7 dl vann.
  4. La koke i 10 minutter.
  5. Ha i salt, pepper og muskattnøtt, og bruk en stavmikser slik at alle rotgrønnsaksbitene blir jevnet med resten.
  6. Helt mot slutten smaker du til med litt mere salt og pepper etter ønske og skviser over saften av sitronen.
  7. Topp med rødbetechips, quinoa og finhakket blad persille.

rødbet3

Og dersom du skulle få noe til overs, kan du jo bare helle det over på et glass og ha det med til lunsj dagen etter. Perfekt take-away spør du meg. Og kanskje den kan være med på å gi en ekstra 02-boost foran den neste løpeturen? #smartmatraskebein 

rødbet4

Samarbeidspartnere

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere