Hvordan registrere løpet ditt
  • Hjem
  • Hvordan registrere løpet ditt

ALTERNATIV 1: Tilkobling til klokke eller trenings-app

Du kan koble deg direkte til følgende apper/plattformer: Strava, Polar *, Garmin * og Suunto.

 

*VIKTIG: For Garmin og Polar må du opprette forbindelse på «Min Side» før du starter ditt virtuelle løp, da bare fremtidige økter etter din første pålogging og appgodkjenning vil være tilgjengelig for opplasting til «min tid». Når det er gjort kan du følge instruksjonene under her. Fikk du ikke gjort dette før du fullførte løpet kan du benytte Alternativ 3 – laste opp aktivitetsfil. Se forklaring lenger nede.

 

Etter at du har fullført det virtuelle løpet logger du på «Min side» og går til «min tid». Velg alternativ 1, og koble opp til din app/plattform. Et påloggingsvindu for appen/plattformen din vises. Logg på og godkjenn tilgang for UltimateVIRTUAL-appen til kontoen din, deretter vil en liste over øktene dine vises. Velg økten for ditt BMW Oslo Maraton Virtual Edition og registrer resultatet ditt. Aktiviteten må være gjennomført innen 31. desember 2020.

 

Hvis du bruker en plattform som ikke er oppført anbefaler vi at du benytter Alternativ 3 – Last opp aktivitetsfil.

VIKTIG INFORMASJON

Alle øktene som registreres blir behandlet likt og analysert på rettferdig grunnlag. Alle resultatberegninger er basert på den målte tiden og målte avstanden gitt av enheten/appen/plattformen du har benyttet. Hvis du har løpt lenger enn distansen din, vil vi beregne bakover til din akkumulerte tid på det tidspunktet du fullførte distansen din. Hvis du har løpt kortere enn distansen din, vil vi beregne fremover på en rettferdig basis basert på ditt siste tempo, innenfor et visst toleranseområde. Derfor er det viktig å merke seg at vi kan behandle og evaluere resultatet ditt annerledes enn din enhets-/plattformleverandør; både i tid og i avstand fullført.

 

Tidene måles fra start til slutt. Eventuelle pauser/stopp blir ikke trukket fra tiden din.

 

Merk: Alle resultater basert på GPS-aktivitet/treningsenheter er utsatt for menneskelige feil og tekniske unøyaktige målinger på grunn av begrensningene på satellitt- / GPS-sporingsteknologi eller omgivelser i løpet.


ALTERNATIV 2: RaceConnet

RaceConnect er en rykende fersk app utviklet av vår system leverandør, Ultimate Sports Services. Det er en LIVE «tracking app» som er direkte koblet til BMW Oslo Maraton Virtual Edition.

Hvordan fungerer RaceConnect?

RaceConnect gjør registrering av tid enda enklere og ikke minst; den sender resultatet ditt live etterhvert som du løper. For hver femte kilometer sender den automatisk mellomtider til resultatlista!

Det betyr at andre kan følge fremgangen din i løpet, eller du kan følge venner, familie eller kollegene dine og sjekke om du ligger godt an til å slå tidene deres! (Posisjonen din vises ikke, kun tid og distanse).

Men husk – som så mange andre gps-trackere fungerer den ikke så godt uten god dekning, så pass på at det er god dekning der du løper, og har du klokke kan det være lurt å tracke med den også for sikkerhets skyld.

 

Når du har fullført løpet ditt i appen ser du tiden din i resultatlisten – du trenger ikke logge på «Min Side» og koble til under «min tid».

Hvordan bruker du RaceConnect?

For å laste ned RaceConnect må du ha en iPhone eller Android telefon med siste versjon av iOS/Android. RaceConnect appen laster du ned i AppStore eller Google Play.

 

For å logge inn i appen trenger du en 7-sifret trackerID, den får du i mailen med VIKTIG INFO som du mottar fra Oslo Maraton noen dager før arrangementet.

 

OBS – skal du gjennomføre en Challenge og benytte RaceConnect?
Pass på at du bruker riktig trackerID for distansen du skal løpe. Du har mottatt en e-post for hver distanse i din challenge med en unik TackerID for hver av dem.

 

I appen ser du hvor langt du har løpt, hvor lang tid du har brukt og tempoet ditt/gjennomsnittstid per kilometer. Pass på at du har signal/dekning der du løper. Det tryggeste er å løpe med telefonen festet på overarmen for å sikre best signal. Vi anbefaler ikke  at du løper med den i løpebelte, jakke- eller bukselomme.

SÅNN GJØR DU DET:

  1. Last ned appen, og logg inn med din TracerID

2. Sjekk GPS status (Symbolet midt på skjermen) – det må være dekning hele veien for at løpet skal bli tracket riktig.

Trykk på «Start Tracker», og løp løpet ditt

3. Trykk på «Stop Tracker» når du har løpt hele din distanse (Pass på at du har løpt riktig antall kilometer!)

4. Trykk på «Finish» for å avslutte løpet, og tiden din vil automatisk lastes opp i resultatlisten!


Alternatv 3: Last opp aktivitetsfil

Om du benytter en klokke- eller app plattform som ikke er tilgjengelig for direkte tilkobling, eller har andre problemer med å koble til din enhet anbefaler vi at du benytter alternativ 3 – laste opp aktivitetsfil. På «min tid» kan du laste opp aktivitetsfiler i følgende format; GPX, TCX og FIT. Disse filtypene kan bli ekportert fra de fleste enheter eller apper/plattformer. Klikk på knappen som gjelder din app/enhet/plattform for å lære hvordan du kan eksportere din aktivitetsfil.

Finner du ikke din app/klokke/platform her? Prøv et søk hos support for din leverandør og/eller google «*din enhet* + extract file».

VIKTIG INFORMASJON

Alle øktene som registreres blir behandlet likt og analysert på rettferdig grunnlag. Alle resultatberegninger er basert på den målte tiden og målte avstanden gitt av enheten/plattformen du har benyttet. Hvis du har løpt lenger enn distansen din, vil vi beregne bakover til din akkumulerte tid på det tidspunktet du fullførte distansen din. Hvis du har løpt kortere enn distansen din, vil vi beregne fremover på en rettferdig basis basert på ditt siste tempo, innenfor et visst toleranseområde. Derfor er det viktig å merke seg at vi kan behandle og evaluere resultatet ditt annerledes enn din enhets-/plattformleverandør; både i tid og i avstand fullført.

 

Tidene måles fra start til slutt. Pauser/stopp blir ikke trukket fra tiden din.

 

Merk: Alle resultater basert på GPS-aktivitet/treningsenheter er utsatt for menneskelige feil og tekniske unøyaktige målinger på grunn av begrensningene på satellitt- / GPS-sporingsteknologi eller omgivelser i løpet.


ALTERNATIV 4: MANUELL registrering

Om du løper uten klokke/app, har problemer med tilkobling eller opplasting av aktivitetsfil kan du registrere tiden din manuelt.

 

MERK: Registrerer du tiden din manuelt vil den bli markert som «manuelt registrert tid» i resultatlisten. Manuelt registrerte tider uten en gyldig aktivitetsfil som bevis er ikke en gyldig tid, og du vil ikke være med å konkurrere om pallplass på din distanse.


Alternativ 5: Registrer fullført uten tid

Om du har problemer med noen av de andre alternativene eller helt enkelt ønsker å registrere at du har fullført uten å legge inn tiden din kan du trykke på «Fullført»-knappen. Navnet ditt vil vises i resultatlisten, og du vil bli registrert som fullført uten tid.


FEIL I RESULTATET DITT?

Om du mener det er feil i resultatet du har registrert ber vi deg lese informasjonen ovenfor nøye. GPS-/aktivitet- og fitness-enheter er ikke en 100% nøyaktig teknologi. Hvis du er uenig i resultatet ditt, anbefaler vi deg også sette deg inn i våre løps- og konkurranseregler, den generelle informasjonen som er angitt ovenfor samt vår deltagerinformasjon.
Du kan også benytte muligheten til å registrere tiden din manuelt, dette vil overskrive tidligere registrert tid.

 

Hvis du ikke finner svarene på spørsmålene dine i denne guiden ber vi deg ta kontakt med oss på facebook eller på info@oslomaraton.no.

 

Resultatlisten for BMW Oslo Maraton Virtual Edition 2020 finner du her!

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere