Blog
  • Hjem
31
07
2020

Q&A – HVORDAN FUNGERER ET VIRTUELT LØP?

For mange er dette med virtuelle løp helt nytt, og mange lurer på hvordan det faktisk fungerer. Derfor har vi samlet noen vanlige spørsmål og svar. Det er egentlig veldig enkelt, og ikke minst veldig gøy!

HVOR KAN JEG LØPE?

Hvor som helst! Finn en løype du liker, kanskje har du et favorittsted å løpe? Vil du løpe en rask løype eller utfordrende løype? Det bestemmer du selv. Du kan løpe rundt og rundt huset ditt, i nabolaget, på fjellet, på en tredemølle – bokstavelig talt hvor som helst. Ønsker du å dele favorittløypen din med oss? Send en mail til info@oslomaraton.no

KAN JEG LØPE SAMMEN MED VENNER?

Ja, det kan du! Men, husk å følge myndighetenes retningslinjer og regler for smittevern når du løper, og vis hensyn til andre du møter i løypa.

FÅR JEG ET STARTNUMMER?

Ja! Du får ditt personlige startnummer tilsendt på mail, som du kan printe ut og feste på løpetrøya di 19. september!
Har du ikke printer? Besøk din nærmeste Sport1 eller Anton Sport (i Norge), de kan hjelpe deg! 

Du vil også motta et digitalt startnummer du kan dele i sosiale medier! 

NÅR SKAL JEG STARTE?

Du bestemmer selv når du vil starte. Eneste regelen er at du må starte etter 00:00 og fullføre før kl. 23:59 på 19. september 2020.

ER DET EN MAKS TID?

I den virtuelle utgaven av BMW Oslo Maraton bestemmer du selv hvor lang tid du vil bruke. Den eneste regelen vi har når det gjelder tid er at starttid og sluttid må være på løpsdagen, den 19. september mellom 00:00 og 23:59.

Det betyr at du ikke har noen maks-tid å forholde deg til, og du kan sette det tempoet du ønsker. Du kan både gå, gogge, jogge eller løpe – det er helt opp til deg!

Merk: Vi vil kontrollere mistenksomt raske tider og alle løpere som er blant topp 20 på resultatlisten.

HVORDAN FUNGERER TIDTAGNINGEN?

Start økten på din valgte enhet og løp distansen din.
Du må selv ta tiden på løpet ditt. Dette kan du gjøre ved hjelp av en smarttelefon, smartklokke, pulsklokke eller et aktivitetsbånd. Dette blir din personlige «virtuelle tidtaker».

OBS – pass på å løpe riktig antall kilometer!
Du må løpe det antall kilometer og meter distansen din krever for at tiden skal bli reell. Det betyr at om du for eksempel skal løpe Halvmaraton, så må du løpe 21,1 kilometer. Løper du kortere enn distansen krever vil systemet vårt regne ut en gjennomsnittstid ut fra totalen på løpet ditt, og du vil ikke få din reelle tid. (Om du løper for langt går det fint, systemet kutter løpet på riktig antall kilometer).

Pauser?
Har du en enhet som registrerer pauser? Selv om enheten din kanskje registrerer pauser du tar gjennom økten gjør ikke tidssystemet vårt det! Den måler totaltiden på økten, fra start til slutt.

Avslutning og registrering av tid
Når du har løpt det antallet kilometer din distanse krever stopper du økten og lagrer den på din enhet. Så logger du deg inn på «Min side» for å laste opp løpet ditt. Trykk på knappen «min tid». Her får du fire ulike alternativer du kan velge mellom for å laste opp tiden din. Les vår guide som lærer deg hvordan du registrerer tiden din HER. 

Ønsker du ikke å registrere tid?
Da kan du trykke på «fullført». Du kommer med i resultatlisten, men tiden din vil ikke vises.

Vil du konkurrere om pallplass?
Da er det noen flere regler og retningslinjer du må følge for at tiden din skal bli godkjent – les dem HER.

HVILKE ENHETER KAN JEG BRUKE?

Alle smarttelefoner, smartklokker, pulsklokker eller aktivitets-bånd som støtter logging av økter kan brukes. Har du ikke klokke, kan du bruke smarttelefon ved å til eksempel laste ned appen Strava, hvor du kan opprette profil gratis. Denne kan du enkelt bruke til å logge økten, og legge den til på «min side» etterpå, så får du med tiden om du ønsker det.

KAN JEG LØPE UTEN Å REGISTRERE TID?

Ja, det kan du. Dersom du ikke ønsker å registrere tiden din kan du gå inn på «min side» og registrere at du har fullført uten å laste opp tid.

VIL TIDEN MIN VÆRE OFFISIELL?

Ja, dersom du registrerer løpet ditt med tid vil den bli lagt inn i den offisielle resultatlisten, som legges ut på nettsiden.

Ønsker du ikke å registrere tiden din, kan  du velge å kun registrere at du har fullført. Da vil du komme med på resultatlisten som deltager, men tiden din vil ikke vises.

VIL JEG MOTTA MEDALJE?

Når du har fullført løpet og registrert deltagelsen din på «min side» vil du motta en kjempefin virtuell medalje på e-post. Denne kan du dele på dine sosiale medier.

I tillegg kan du belønne deg selv med en ekte medalje, som du kan bestille på «Min side».

HVA SKJER OM JEG JUKSER?

Du kan prøve, hvis du tørr…

 

Håper dette bidrar til at du nå sitter med en forståelse for hvordan BMW Oslo Maraton Virtual Edition og andre virtuelle løp fungerer.

Noe du fremdeles lurer på? Ta kontakt med oss på e-post info@oslomaraton.no, eller send oss en melding på facebook.

 

Meld deg på BMW Oslo Maraton Virtual Edition her!

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere