Teksten er hentet fra bloggen til SK Vidar utøver og hobbykokk Ida Bergsløkken. Sjekk ut hennes mat- og treningsblogg her for flere tips.
Har foreløpig ikke sikta meg inn til noe løp, men det er jo greit å teste ut nye matretter som er perfekt som preløpsmåltid. For man kan jo øve seg på alt. Optimalisering, tror jeg det heter på fint. Etter en uoptimal oppladning til vårsesongen, er jeg nå i gang med en svært optimal anti-antiformtoppingperiode, som foreløpig går bra.
Som preløpsmiddag kvelden før et løp, er jeg veldig fan av hvit fisk, søtpotet, avocado eller pesto. Da har man alt dekket i mine øyne. Lettfordøyelig protein, slowcarbs og sunt fett. Ekke det balansert nok, så veit ikke jeg ass. En eller annen kombinasjon av det over har i allefall funka for meg.
I helga som var hadde jeg lyst til å prøve en ny vri på preløpsmiddagen, og valgte å prøve meg på en thaifiskeburger. Henta inspirajson fra mine egne thaikjøttboller, og brukte ganske mye av de samme smakene, fordi jeg veit de funker sjukt bra. Og hallooo, alt blir bedre med chili, ingefær og hvitløk. Og sitrongress. Og kaffir lime leaves.
Som burgerbrød falt valget på skiver av søtpotet. Sjukt enkelt og godt. Foreløpig har jeg ikke funnet noe glutenfritt brød jeg synes er særlig digg, så dette ble en vinner.
Søtpotetbrød klare for steking
Fiskeburgere før ovn
Resultat
OPPSKRIFT
1-2 ss fiskesaus (evt. salt etter smak)
Saften av en lime
LItt fersk koriander
Smak til med salt og pepper
FRAMGANGSMÅTE
Du kan også steke de i stekepanne, men dersom du som meg lager stor porsjon er det fint å steike de i ovnen, så kan du bare steke de gylne i panna ved behov.
Lag avokadokremen i mens.
Når det er igjen 5 minutter av steketiden til søtpotetene, varmer du ei steikepanne med litt nøytralolje og steker de fiskeburgerene du skal spise til de har fått en gyllen overflate. Kanskje 1-2 minutter per side. De er allerede stekt inne i ovnen, så dette er kun for å varme de opp igjen og gi de farge.
Finhakk ønskede grønnsaker som du vil toppe burgeren med. Jeg brukte finsnitta rødkål og noen bønnespirer og romanosalat, men har kan du egentlig bruke det du ønsker eller har av rester.
Fiskeburgeren toppet jeg med spirer, rødkål, avocadokrem og finsnitta rødkål. Skviste litt lime over tilslutt også. Mmmm!
Tips: Lag dobbel porsjon og frys de du ikke spiser i porsjonspakker.
Sjekk ut smartmatraskebein.no her!