Plogging 10KM Story
  • Hjem
  • Plogging 10KM Story

Hva er Plogging?

Den nye løpetrenden går ut på å plukke søppel, mens man jogger. Supert for folkehelsa – supert for miljøet!  Under hashtaggen #Plogging deler nå tusenvis bilder i sosiale medier av søppelplukkende joggere.

Historien bak Plogging 10KM

Vi i Oslo Maraton synes det er fantastisk at løpeglede kombineres med å slå et slag for miljøet, så i 2018 lanserer vi en helt egen GRATIS ploggedistanse, i samarbeid med Gjensidige og In the Same Boat.

Dette er distansen for deg som vil løpe, men samtidig bidra til en god sak – å gjøre Oslo litt renere og sette fokus på aktivitet og mindre forsøpling.

Hvordan foregår løpet? 

Man vil få utdelt søppelsekk og hansker, og får en makstid på to timer til å fullføre mila. Her er imidlertid ikke tida viktig – men å få samlet mest mulig søppel langs løypa. Posene må leveres i mål, der avfallet vil bli sortert. Det vil ikke bli tidtaking på distansen. Alle som kommer i mål innen makstid med søppelpose er vinnere.

Vi vil trekke noen heldige vinnere fra scenen, som vinner kule premier fra Meny, Adidas, Gjensidige, In the Same Boat m. fler. For å være med i trekningen må du ha lastet ned og registrert løpet ditt i appen Plogger! Alle vil også motta egen ploggemedalje og egne t-skjorter og startnummer for distansen.

 

 

Ploggedistansen er et samarbeid med Gjensidige og den ideelle organisasjonen In The Same Boat. Har du enda ikke lastet ned Gjensidige og Norsk Friidrettsforbunds app Plogger, så gjør det med det samme! Her kan du registrere og dele alle dine ploggeøkter.

 

In The Same Boat jobber med å begrense marin forsøpling, og har i sommer reist rundt i Norge og arrangert Oslo Maraton Plogging Tour. Flere har stilt opp på deres ploggeløpegrupper rundt om i landet.  Turnéen avsluttes på BMW Oslo Maraton 15. september 2018, som også er dato for World Cleanup day. Sammen gjør vi Oslo litt sprekere og litt grønnere!

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere