Oslo Maraton skal bli grønnere – og har fått med Franzefoss på laget!

Med 20 000 løpere og enda flere publikummere på plass i Oslos gater under Oslo Maraton 15. september, vil det dessverre produseres en del avfall. Vi i Oslo Maraton ønsker å bli grønnere og bedre på avfallshåndtering, og er derfor veldig glad for å ha fått på plass en avtale med Franzefoss gjenvinning.

–Vi håper at vi sammen med Franzefoss finner bedre løsninger, som hjelper oss å bli mer miljøvennlige, sier daglig leder i Oslo Maraton, May Britt Dørum-Persen.

Kildesortering på Oslo Maraton

Franzefoss vil sørge for sortering av avfall, og ha godt synlige avfallsbeholdere i tre fraksjoner langs hele løypa.

– Franzefoss ønsker å være tilstede der folk er for å bevisstgjøre og bidra til god kildesortering. Oslo Maraton er et stort arrangement, og vi ser på dette som en fin mulighet til å få til nettopp dette, sier markedssjef Mona Tønne i Franzefoss.

Foruten den ordinære avfallshåndteringen, vil Franzefoss-monsterne (se bilde) også være tilstede under Barnas Maraton på Kontraskjæret den samme dagen, for å lære barna om kildesortering gjennom lek.

Oppfordring til publikum

Vi håper de voksne vil gå frem som gode eksempler, og vi oppfordrer derfor deltakere og publikum til å være obs på skiltene på avfallsdunkene, og bidra til å kaste riktig avfall i riktig dunk under arrangementet.

– Vi vet det er utfordrende å få til god kildesortering på store arrangement, og vi skal legge til rette så godt vi kan med vår kunnskap og erfaring. Vi er derimot helt avhengige av at løpere og publikum kaster avfallet i riktig beholder for at kildesorteringen skal bli så bra som mulig, sier Tønne.

 

PS! Har du fått med deg at Oslo Maraton i år har lansert en ny distanse – med miljøet i fokus? Sjekk ut 10 km Plogging! Meld deg på HER.

 

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious