Oslo Maraton: Min historie – Thomas Stordalen

Oslo Maraton har alltid vært noe jeg har hatt i bakhodet alle de årene jeg har bodd i Oslo. Men ikke fordi jeg hadde lyst til å løpe der men pga. stemningen, alle menneskene, alle historiene og at jeg kunne være med på festen til vennene mine som løp på kvelden. Å løpe var noe som aldri falt meg inn og selv om jeg spilte mye fotball opp gjennom årene ville jeg helst løpe minst mulig. I januar 2013 tok jeg et valg og ønsket å bli den beste utgaven av meg selv, fysisk som mentalt. Det var starten på en helt utrolig reise som har ført til en vektnedgang på 35 kg, flere maraton og ultraløp under beltet,nye karrieremuligheter og ikke minst har jeg fått utrolig mange nye fantastiske venner i løpsmiljøet.

Det tok litt tid utover i 2013 før jeg ble glad i å løpe. Det hele begynte med at jeg løp Sentrumsløpet for moro skyld og det gikk riktig så bra og det var utrolig moro å løpe i byen med så mye mennesker som heiet. Så ble det til at jeg løp Skogsmaraton og da måtte jeg også løpe Oslo Maraton. Men jeg hadde bestemt meg for at det skulle bli mitt aller siste lange løp. Faktisk så hadde jeg tenkt å satse knallhardt innen fitness og classic bodybuilding men noe endret seg underveis når jeg løp Oslo Maraton i 2013. Det var noe helt eget med det løpet og jeg bestemte meg for at løping var noe jeg ville utforske videre. Målet mitt var å komme med godt under 4 timer men jeg fikk det utrolig tungt på andrerunden og møtte veggen ved Operaen. Det ble 3:54 til slutt. I 2014 var jeg skikkelig revansjesugen og siden jeg hadde perset under Holmestrand Maraton (3:29) hadde jeg ambisjoner om å nærme meg 3:15. Men igjen ble det tøft og krampene tok meg 10 km før mål så det ble en respektabel tid på 3:42.

Med andre ord føler jeg at jeg har en skikkelig høne å plukke med løypa og i år er jeg bedre forberedt en hva jeg har vært de to siste årene og har tro på en bra tid. Men jeg skal kose meg, nyte stemningen og la beina gjøre jobben så får tiden blir som den blir. Jeg er såpass fersk som løper enda at jeg har god tid før jeg peiler meg inn på den magiske sub 3 timers grensen.

Sunset-runner-facebook

Gjennom løpingen har jeg kommet i min livs form, jeg har vært i utlandet og løpt og det har ført til uante muligheter for meg. Bloggen min er blitt populær og jeg har nå over 2400 følgere på instagram og det er ganske gøy. Jeg ønsker å spre mest mulig motivasjon, inspirasjon og dedikasjon. Samt vise at det meste er mulig her i livet hvis du tør gønne på å gå for drømmene dine. Jeg elsker å løpe og det er kjernen til min kjærlighet til denne sporten og jeg liker å pushe meg selv. Finne ut av mine grenser og utfordre de. I årene fremover har jeg mange spennende prosjekter på gang når det gjelder løping og Oslo Maraton er et løp som jeg har lyst til å løpe i mange år fremover.

Løping er så enkelt og det er for alle. Begynn med korte, rolige turer, varier underlaget og glem puls, tid og klokke i starten. Dit kommer du før eller siden men ikke heng deg for mye opp i det i starten. Løpegleden skal alltid være det viktigste for sitter den så kommer det andre av seg selv.

Lykke til alle som skal løpe rundt i vakre Oslo den 19. september. Vi sees i løypa!

Thomas

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious