Oslo Maraton følger Team RP!

Du har kanskje sett dem i Oslo Maraton – men de har neppe sett deg. Vi snakker da om den herlige gjengen med blinde og svaksynte utøvere fra Team RP. Utøverne som hvert år inviterer en lang rekke med kultur- og idrettpersonligheter til å stille som ledsagere i Oslo Maraton. I fellesskap løper de for å profilere Aktiv mot kreft. Team RP har i tillegg til bredden også noen ordentlige sprekinger. Under sist års Oslo Maraton stakk Team RP av med hele 5 av 6 NM medaljer på halvmaraton – imponerende laginnsats!
Team RP3

Team RP, som består av personer som alle har øyelidelsen Retinitis Pigmentosa (RP), har et aktivt miljø hele året gjennom. I disse dager forbereder en stor del seg til årets Birkebeinerhelg der de stiller med 4 lag i fredagens Birkebeinerstafett, samt at en rekke av utøverne også går det tradisjonsrike 54 km Birkebeinerrennet dagen etter.

Team RP er også en aktiv pådriver for å få funksjonshemmede inkludert i idretten. Et av initiativene de har gått i bresjen for er ukentlige fellestreninger for funksjonshemmede på Bislett stadion. Et samarbeid med SK Vidar ble opprettet, og nå samles Team RP-gjengen sammen med andre funksjonshemmede utøvere hver onsdag på Bislett stadion for organiserte fellestreninger. Her deltar både synshemmede, amputerte, bevegelseshemmede og rullestolbrukere til intervalltrening, styrke- og balansetrening, samt yoga. En lang rekke frivillige personer stiller som ledsagere og treningskompiser, og bidrar til et fantastisk positivt og herlig treningsmiljø som omfatter mellom 50 – 80 personer hver onsdag.
Team RP2

I neste nyhetsbrev vil vi presentere et annet unikt og banebrytende veldedig initiativ som Team RP står bak. Vi lover at du vil la deg imponere når du leser om det.

I mellomtiden – skulle du ønske å være ledsager kan du ta kontakt med Team RP leder Håkon Gisholt på hakongis@gmail.com. Da kan du få anledning til å fremme egen form, hjelpe andre, og ikke minst bli smittet av den positive mestringsgleden du finner i Team RP-miljøet.
Team RP6

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious