FRIVILLIG

BLI FRIVILLIG PÅ BMW OSLO MARATON!

ER DU POSITIV, ENGASJERT OG LIKER Å MØTE NYE MENNESKER?
DA ER DU PERSONEN VI SER ETTER!

Vi søker deg som er villig til å gjøre en innsats og vil være med på å bidra til at BMW Oslo Maraton blir en suksess!

Vi ønsker velkommen til de som har vært med på BMW Oslo Maraton før, de som har erfaring fra andre arrangementer og ferske hjelpere som ønsker å bidra under gjennomføringen av Norges største løpsarrangement!

Barn under 15 år kan være med som frivillige, i følge med voksne.

HVORFOR VÆRE FRIVILLIG?

  • Du får et godt innblikk i hvordan et stort arrangement gjennomføres.
  • Du får et nytt og spennende nettverk.
  • Det er gull på CV’en (samtlige i BMW Oslo Maraton har fått jobb på grunn av frivillig innsats)
  • Du blir del av et fellesskap der alle jobber sammen mot et felles mål – en erfaring og en stemning som må oppleves!
  • Du får tilbud om attest etter gjennomført arbeid.
  • Vi vil ta vare på deg, sørge for at du har en god opplevelse, og det blir servert mat og drikke underveis.

Under finner du mer informasjon om de ulike oppgavene vi trenger hjelp til under arrangementet. Vi trenger hjelp til oppgaver både dagene i forkant, under selve arrangementet og dagen etter. Det er begrenset med plasser på noen av oppgavene, så her er det førstemann til mølla, om du vil sikre deg en spesifikk oppgave. 

Kunne du tenke deg et større ansvar, bidra med oppgaver innenfor presse/media eller å ta på deg oppgaven som seksjonsleder for noen av områdene må du gjerne ta direkte kontakt med oss på frivillig@oslomaraton.no.

OPPGAVER SOM FRIVILLIG

Her finner du noen enkle beskrivelser av hvilke oppgaver du kan velge å hjelpe til med under BMW Oslo Maraton.

Les betingelsene for å være frivillig her.

Denne oppgaven går ut på å passe på de frivillige, og se til at riktig person kommer seg til riktig sted og får riktig oppgave. Du skal også passe på at de frivillige har det bra under arrangementet, at de får mat og drikke og det de trenger for å gjennomføre oppgavene sine. Du har hovedbase på Rådhusplassen, og her kan du melde deg på oppgaver både dagene i forkant og under selve arrangementet.

I denne gruppen blir din jobb å sette deg inn i informasjon på forhånd. Du skal sirkulere rundt på Rådhusplassen og være tilgjengelig for publikum og deltakere. Du skal kunne svare på relevante spørsmål og det viktigste er å være blid, hyggelig og serviceinnstilt.

Som publikumsvakt skal man hjelpe til med å dirigere publikum og deltagere på Rådhusplassen. Dette er en hyggelig jobb der man får møte mange nye mennekser, hjelpe dem til å finne frem på arrangementet og passe på at alt går trygt for seg. 

Som Puljevakt skal man sørge for at løperne holder plassene sine i de oppdelte startpuljene, og at sperringer står der de skal. Her får man oppleve stemningen på startstreken på nært hold med spente deltagere fulle av mye adrenalin, glede og nerver! 

Vi trenger publikumsvakter inne i Expo, i tillegg til utenfor inngangen og utgangen (det store teltet på Rådhusplassen). Her har vi vakter fra torsdag til lørdag. Oppgaven går ut på å passe på at publikum går riktig vei, og svare på spørsmål om noen lurer på noe. 

Vi har en lang løype, og langs den trenger vi smilende og hjelpende personer som stiller opp for løperne og gir dem en god løpsopplevelse. Samtidig er du arrangementets ansikt ut mot publikum, og skal sørge for at også de får en god opplevelse i Oslo denne dagen.

 

Oppgaven innebærer vakthold i løypa hvor du blant annet hjelper til med å dirigere både løpere, publikum og trafikk. Her får du være med der det skjer, så samtidig kan du jo være heiagjeng og heie frem løperne! Oppgavene skjer ute i løypen og skjer under selve arrangementet.

Vi har bruk for flere sjåfører, men også sjåførhjelpere – så førerkort er ikke et must!

Oppgavene vil i hovedsak bestå av å frakte materiell til og fra lager, arena på rådhusplassen og områder ute i løypen. Her er det mange oppgaver både i forkant, under og etter arrangementet. Dette er en oppgave der du får oppleve flere sider av arrangementet, og får se hvordan det bokstavelig talt ser ut på innsiden. 

 

Vi stiller med biler og lastebiler, men vi trenger sjåfører! Har du førerkort for lastebil eller truck så vil vi gjerne ha deg med, men vi trenger også sjåfører med vanlig førerkort. 

Det er mye som skal klargjøres før et stort arrangement, og som rigges ned når arrangementet er ferdig. Her trenger vi hjelp til mange ulike oppgaver både før, under og etter arrangementet. Denne oppgaven passer for deg som vil ta i et tak, og  ikke har noe i mot å bære eller rigge gjerder rundt i løypa og på Rådhusplassen. Men den passer også for deg som vil hjelpe oss med mindre oppgaver, som rydding av arena, sette opp skilter og andre små ting som også må på plass. 

Vi har en egen teltby for de som har meldt på lag på BMW Oslo Maraton. Disse teltene er plassert i Spikersuppa ved Stortinget. Her trenger vi deg som har lyst til å gi god service og være kontaktperson for bedriftene som har telt her, hjelpe med dem spørsmål de har, og sikre at de har fått det de skal ha i teltene sine. Her er det god stemning og mange glade deltagere, et hyggelig sted å være på arrangementsdagen! 

Er du opptatt av å hjelpe andre, og er serviceminded? Sekretariatet og løperservice er inne i Expo-teltet på Rådhusplassen. Denne oppgaven går ut på å bistå løpere med den hjelpen de trenger når det gjelder startnummer, etterpåmelding eller andre spørsmål de har før start. Dette er noe for deg som liker å møte mennesker og å jobbe effektivt, og møter løperne med positiv og god serviceånd! Oppgaven krever også grunnleggende forståelse for bruk av PC og internett. Sekretariatet åpner torsdag og stenger lørdag, så her trenger vi hjelp før og under arrangementet. 

Startnummer og t-skjorteutdelingen er inne i Expo-teltet på Rådhusplassen. De som står her er vårt ansikt ut mot løperne og noen av de første de møter på Rådhusplassen.

Denne oppgaven er for deg som liker å møte mennesker, jobber effektivt og liker når det er tempo. Oppgaven krever også en svært positiv og hjelpsom holdning, og vi ønsker at du møter alle løpere med et stort smil og god serviceånd! Du har base på Rådhusplassen, og oppgavene går dagene i forkant og under selve arrangementet. Utdeling av startnummer og T-skjorter starter torsdag og avslutter lørdag.

Uten mat og drikke.. kommer ikke deltakerne så langt. Her vil du bistå på en drikkestasjon langs løypa og dele ut drikke til de som løper, holde det rent rundt stasjonen og klargjøre drikke for de neste løperne som kommer. Dette passer for deg som liker et høyt tempo, og vil være med der det skjer! Her får du virkelig føle på stemningen ute i løypa. 

Oppgaven gjennomføres under selve arrangementsdagen. 

Vil du stå i Rema 1000 gata og dele ut goodiebags? Her tar du i mot løperne etter de har kommet i mål, og gir dem drikke og goodies fra Rema 1000, som bollder, bananer og andre produkter. Oppgaven innebærer også opp- og nedrigg av området.
Her møter du glade og slitne deltagere som nettopp har kommet i mål. Det er til tider litt hektisk når det er stor pågang, men det går fint! 🙂 

Vil du være den første som får gratulere vinnerne med seier, og dele ut premier til de som vinner? Her får du være midt i der alt skjer! 

På seremoniscenen og i premieteltet på Rådhusplassen trenger vi frivillige til å hjelpe til med logistikk rundt premieutdeling og resultatservice. Her står dere i mål og tar i mot vinnerne, viser dem til premieteltet og passer på at de har det de trenger før premieseremonien. Du tar også i mot klassevinnere og gir dem premien de har fortjent.  Dette er en veldig gøy, men også hektisk oppgave. Her er det viktig at du kan holde roen under stress, og ha kontroll. Husk at seremoniene er direktesendt på NRK! 🙂 

 

Barna er også en viktig del av BMW Oslo Maraton! Derfor arrangerer vi en egen aktivitetsdag for barna under arrangementet. Her får de muligheten til å løpe ett eget maraton på Kontraskjæret, og være med på flere morsomme idrettsaktiviteter! Denne jobben er for deg som vil være med på å skape idrettsglede for de yngste. Her finnes det flere forskjellige oppgaver, blant annet startnummerutdeling, assistere i start- og målområdet, assistere på aktivitetene, passe på at barna har det bra og mye mer!

Oppgaven gjennomføres på selve arrangementsdagen. 

Er du med i reservekorpset er du en back-up og en «alt-mulig-hjelper» som stepper inn der det er behov for ekstra bistand, eller om det dukker opp uventet behov for hjelp. Dette kan være hva som helst, så du må være forberedt på det meste, og det krever et raskt hode og en positiv holdning! Du har hovedbase på Rådhusplassen og det vil i utgangspunktet kun være oppgaver under selve arrangementet lørdag.

© 2021 Oslo Maraton

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious