17. mairaton ble for første gang arrangert med over 9000 påmeldte. Folk i alle aldre fra hele landet og mange steder rundt om i verden var med å feire en annerledes nasjonaldag.

Reglene var enkle, man kunne løpe hvor man ville, når man ville. Eneste regel var å gjennomføre på 17. mai.

Nå er resultatene klare, og vi ser mange sterke tider. Nivået har vært høyt og det har vært spennende å følge med på listene etterhvert som resultatene tikket inn.

3 x HURRA (3 km)
På herresiden var det Tage Augustson fra Varegg Fleridrett som tok en tidlig ledelse på 9:12, denne sto seg en god stund, men ble tilslutt slått av Trond Ørjan Eide fra Storkmo med en snittfart på 2:48 per kilometer. Dette resulterte i en klar seier på tiden 8:24. Tredjeplassen ble vunnet av Jon Fiva fra Tyrving IL med tiden 9:37

På damesiden ble det jevnere. Det skilte 19 sekunder mellom Sportsklubben Vidar-løperen Ida Marie Sirevåg Nordengen på tiden 10:57 og Line Rivedal. Begge holdt en fart på under 3:40 per kilometer. På tiden 10:39 vinner Rivedal årets 3 x Hurra. Tredjeplassen gikk til Johanne Lægran fra Sportsklubben Vidar.

JORDBÆRMILA
Vinneren på herresiden ble italieneren Francesco Bazzanella på tiden 31:47, en meget sterk tid. Bazzanella gjennomførte løpet i Belgia og vant foran Tage Morken Augustson med 9 små sekunder. På plassen bak fulgte Ole Henrik Stølen med tiden 32:44.

Av jentene var det Siren Amelia Seiler som vant på tiden 34:55, 42 sekunder foran Line Rivedal som vant årets 3 kilometer. Silje Eklund fra Totenåsen Løp tok tredjeplassen, 59 sekunder bak Seiler.

HALVMARATON
Det var knyttet mye spenning til halvmaratondistansen, der Sondre Nordstad Moen var påmeldt. Men dessverre måtte Moen trekke seg bare minutter før han hadde tenkt å løpe, grunnet mageproblemer.

Under ett minutt skilte de 4 første løperne i dette meget jevne «startfeltet». Vinnertiden ble på sterke 1:10:47 av Oslostudentenes IK sin løper Jørgen Korum. Kun 7 sekunder raskere enn Johan-Jørgen Lindgaard Strømberg fra Sportsklubben Vidar, og 22 sekunder raskere enn tredjeplassen som gikk til Tony Gjerde fra Bøler IF.

Sylvia Nordskar var den raskeste jenta på halvmaraton. Tiden 1:22:16 sikret seieren foran Lise Borgen-Johansen. Differansen ble 1 minutt og 16 sekunder. Tredjeplassen gikk til Tjalveløperen, Lisbeth Pedersen på tiden 1:27:33.

MARATON
En gammel kjenning av Oslo Maraton, tidligere vinner av Oslotrippelen, Sebastian Conrad Håkansson vinner 17. mairatons maratondistanse på tiden 2:26:26, kun 19 sekunder raskere enn Sportsklubben Vidars løper Rolf Steier. I følge Sebastian sin strava var dette hans pers på maraton. Økten ble gjennomført i Orkanger. Link direkte til vinnerøkten HER. Det var ganske store differanser på topp 10 med nesten 42 minutter fra førsteplassen til 10. plass. Tredjeplassen gikk til Dag Ådne Harlevoll som kom i mål 3:36 bak Håkansson.

Bildet: Sebastian Conrad Håkansson vant maratondistansen under 17. mairaton på tiden 2:26:26. Her avbildet under BMW Oslo Maraton 2019 der han kom på 2. plass på distansen Oslotrippelen. Foto: Oslo Maraton

Det ble jevnt mellom første og andreplassen i maraton dameklassen også. 20 sekunder skiller når endelig resultatliste foreligger. Marit Engeseth ledet med tiden 3:08:42, men måtte til slutt se seg passert av Asta Ellingvåg med tiden 3:08:22. Tredjeplassen gikk til Kjersti Ervik, som fullførte 11:26 bak vinneren.

TRIPPELEN

Totalt var det 30 personer som var påmeldt den lengste distansen trippelen som består av 73,3km (10km + 21km + 42km). På herresiden var det Yngve Øyeflaten fra Voss IL som stakk av med seieren på tiden 5:58:43. Han løp rundt Granvinsvatnet i Granvin kommune, Voss. Av kvinnene var det Siw B. Nicolaisen som stakk av med seieren på den overlegne tiden 7:27:00.

RULLESTOL

Ingrid Djupskås fullførte Jordbærmila rullestol på en rundløype utenfor Halden på tiden 2:25:31. På herresiden stakk Jonas Løkken av med seieren på den imponerende tiden 38:15.

For komplett resultatliste, trykk her.

TREKNING

I tillegg til at alle 1. plassene har fått premie, har vi også trukket 10 heldige, tilfeldige vinnere blant alle som deltok og registrerte tiden sin.