Vinner halvmaraton menn!

Bonface Kirui vant halvmaraton for menn

Bonface Kirui fra Kenya var raskest på halvmaraton for menn under dagens Danske Bank Oslo Maraton. Kenyaneren løp inn til 1:03.24. Fjorårsvinner Sondre Nordstad Moen ble nummer fire totalt, men ble norsk mester på halvmaraton for seniorer.

Kirui hadde også den beste personlige rekorden av løperne som stilte på startstreken på halvmaraton. Kirui har tidligere løpt distansen på 1:01:07. Han representerer utviklingsprosjektet Young Champs i Kenya.

-Jeg er godt fornøyd med løpet, men det var tøft. Dette var min første tur til Norge. Jeg kommer tilbake neste år, sa Bonface Kirui rett etter løpet.

På andreplass i halvmaraton totalt sett kom junioren Obimichael Fissehatsion. Tjalve-løperen fra Eritrea løp inn til tiden 1:04.25. Halvmaraton var også NM for juniorer og seniorer. Da han ikke har bodd i Norge i to år, så ble han ikke norsk mester.

På tredjeplass kom Sinay Fissehatsion fra Tjalve. Han løp inn til 1:04:54. Tjalve-løperen slo Sondre Nordstad Moen fra arrangørklubben SK Vidar i spurten. Nordstad Moen, som løp inn til løyperekord på distansen på 1:02:59 under fjorårets halvmaraton under Danske Bank Oslo Maraton, fikk tiden 1:04:55 i dag. Da Sinay heller ikke har bodd i Norge i to år, så kunne han ikke stille i det norske mesterskapet.

-Det var nok litt tidlig etter et langt avbrekk. Men jeg løp ikke så galt i andre halvdel, sa Nordstad Moen rett etter målpassering.

Dagens Danke Bank Oslo Maraton er 36. gang arrangementet går av stabelen. Det endelige deltaker-tallet er foreløpig ikke klart, men 23 000 var påmeldt før Barnas Maraton. I fjor deltok rundt 2 000 barn i Barnas Maraton. Det betyr at arrangøren estimerer rundt 25 000 løpere for årets utgave av Danske Bank Oslo Maraton.