My new life, chapter one
  • Hjem
  • My new life, chapter one

Først av alt.. Tenk at jeg skal få lov til å følge dere enda ett år. Tusen takk for tilliten!

Enten du er en erfaren løper eller sitter der i sofaen og tenker at nå skal det endelig skje, så er jeg her for deg. Kalenderen viser november, og vi har over 300 dager igjen til start. I år skal du stå der, forberedt, motivert og med en godfølelse som du har lengtet lenge etter. Skal vi bare komme i gang?

Først den gode nyheten! Som nybegynner vil resultatene komme veldig raskt. Det er helt sant!  På den andre siden må du mest sannsynlig kjempe med både pust, tunge bein og stølhet. Å holde motivasjonen oppe kan bli en mental kamp, men du vet at du ikke gir deg.

Kanskje er du en av de som blir motivert av musikk. Forskning sier at vi kan yte opptil 35% bedre med musikk. Hvorfor ikke sette av litt tid til å lage en spilleliste med fengende favorittlåter som du vet får deg på godt humør.

Kanskje er du den som føler deg som en hvesende skilpadde som ikke passer inn blant de andre løperne? Da ville jeg kjøpt noe flott treningstøy så du føler deg smashing før du legger ut på tur. Hvordan du føler deg har mye å si på presentasjonen. Jeg skal love deg at de andre løperne ikke legger merke til deg uansett. Hvis de trener skikkelig, har de mer enn nok med seg selv. Dessuten er det mange av de gode løperne som løper skikkelig sakte når de har lavsonetrening. Ingen vil se rart på deg. Glem dem. Du er flott som du er uansett tempo!

Så var det skoene. Er det ett sted det kan være fornuftig å investere så må det være her. Ta gjerne en løpetest på Løplabbet. Den koster snaue 250 kroner og er inklusive dersom du kjøper sko samtidig. Her får du nyttig info om eget løpesteg og hva slags sko du burde bruke. Riktige sko kan spare deg for skader og unødvendig vonde føtter.

Med musikk, antrekk og sko i orden er det kanskje på tide å begynne å løpe. Legg en plan. Hva har du prioritert? Merk at jeg ikke sa, «hva har du tid til», men hva har du prioritert! Alle kan, uansett hektiske timeplaner, prioritere inn trening. Hvor hardt ønsker du egentlig dette? Jeg vil anbefale en nybegynner 2-3 økter i uka. Ikke mer. Det er viktig at kroppen får en forsiktig tilnærming så du unngår skader. Under har jeg satt opp ett forslag for den helt utrente.

Økt 1: 10 min rask gange, 2 min løp, 10 min rask gange, 2 min løp, 10 min rask gange
Økt 2: 10 min rask gange, 30 sek rask løp x4 (2 min gå pauser), 10 min medium gange
Økt 3: 20 min roooolig løping (prøv å holde ut, gå fort hvis du må ha pause)

Økt 4: 8 min rask gange, 4 min løp, 8 min rask gange, 4 min løp, 10 min rask gange
Økt 5: 10 min rask gange, 1 min rask løp x4 (2 min gå pauser), 10 min medium gange
Økt 6: 20 min rolig løping

Økt 7: 6 min rask gange, 6 min løp, 6 min rask gange, 6 min løp, 10 min rask gange
Økt 8: 10 min rask gange, 2 min rask løp x4 (2 min gå pauser), 10 min medium gange
Økt 9: 30 min rolig løping

Økt 10: 4 min rask gange, 8 min løp, 4 min rask gange, 8 min løp, 10 min rask gange
Økt 11: 10 min rask gange, 3 min rask løp x4 (2 min gå pauser), 10 min medium gange
Økt 12: 40 min rolig løping

Økt 13: 45 min rolig løping
Økt 14: 50 min rolig løping
Økt 15: 55 min rolig løping

Husk å tøye godt i beina etter hver økt.

ROS deg selv, nå er du på vei … Chapter one completed..Jeg vil komme med nye program og forslag i tiden fremover.. Denne gangen ville jeg bare ha med de ferskeste løperne våre, de som kanskje ikke vet helt hvordan de skal starte.. neste gang kan vi jo kanskje snakke litt om tempo..

Hilsen BMW Oslo Maraton Ambassadør, Monica Gutuen

Samarbeidspartnere

Øvrige samarbeidspartnere

Veldedige partnere