«Mitt Maraton» Gabriella

For ett år siden gikk Gabriella på hjertemedisiner, hadde et trøblete liv og røyket 40 sigaretter om dagen. 17. september 2016 stilte hun til start på sitt aller første maraton og fullførte! Gabriella begynte å løpe for 10 måneder siden og mener at løpingen har reddet livet hennes. Nå er Gabriella klar for å bli Norges råeste maratonløper med en arm.

«Jeg har hatt et trøblete liv. Mistet den ene armen i en ulykke og slitt mye med post-traumatisk stress. Når jeg fant løpingen følte jeg meg fri og glad, og det har gitt meg så mye! Ser nå veldig tydelig hvor viktig løpingen har vært for meg, og ikke minst at det gir meg et innhold i livet som er så positivt!» forteller Gabriella.

28 åringen fra Halden med hjertet tilhørende fjellene i Folldal, har alltid vært en aktiv og impulsiv dame som er glad i natur. Hun har prøvd mye, blant annet drevet med isklatring og besteget Norges høyeste fjelltopp Galdhøpiggen. Men det var løpingen som tok Gabriella og som hun virkelig fikk smaken på. Hun satte seg et mål for 7 måneder siden om å delta på BMW Oslo Maraton. Dette betydde at hun måtte kvitte seg med gamle vaner. «Ville jeg løpe kunne jeg ikke røyke eller ta piller. Dette ble en stor helsegevinst for meg, og jeg kunne endelig slutte med blodtrykksmedisiner» sier Gabriella.

gabriella2

Fysisk trening har holdt Gabriella oppe den siste tiden. Motivasjonen til å klare 1 km lengre, sette seg mål og klare å nå drømmen ble sterkere og nærmere. Hun møtte mye motstand i veien mot hennes aller første maraton. Grunnet at hun mistet den ene armen sin fikk hun utfordringer med feilbelastning ved løping. Folk rundt henne sa hun ikke kom til å klare det. Men med mye trening og besøk hos fysioterapeut nådde Gabriella sitt mål og fullførte BMW Oslo Maraton, 42 km.

«Etter at jeg begynte med løping og nådde målet mitt har jeg fått stål-tro på meg selv, både fysisk og psykisk. Nå tørr jeg å ha troen på meg selv igjen og jeg tørr å sette meg nye, utfordrende mål» forteller Gabriella.

28 åringen trente seg opp til maraton på kun 10 måneder. Under løpet fikk hun masse boost og wow opplevelse. «Jeg husker ikke de to første milene. Var så utrolig gira!» forteller hun. Nå skal Gabriella gjennom en stor operasjon i leggen, men løpingen legger hun ikke på hylla. For 2017 har hun satt seg et nytt mål om å fullføre BMW Oslo Maraton på 4 timer og 20 minutter!

«Nå er jeg maratonløper, ikke en med post-traumatisk stress» avslutter Gabriella.

gabriella-3

© 2022 Oslo Maraton

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious