Marius Vedvik fra Gular vant halvmaraton

Marius Vedvik fra Gular og Bergen var klart raskest på halvmaraton-distansen under BMW Oslo Maraton i dag. Vedvik ledet fra start til mål – og var aldri truet i Oslo-gatene.

Han passerte 10 km på 31:06 og 15 km på 46:36. Gular-løperen noterte tiden 1:05:41 i mål. I fjor var samme Vedvik på fjerdeplass med tiden 1:05:52.

-Et fantastisk godt gjennomført løp. Jeg fant rytmen godt etter de fem første kilometerne, sier Marius Vedvik fra Gular.

På plass nummer to kom Michael Ande Tesfaimichael fra BUL med tiden 1:11:31, snaue seks minutter bak Vedvik fra Bergen. På tredjeplass på halvmaraton kom Øystein Mørk fra Sportsklubben Kraft med tiden 1:12:36.

Løyperekorden på halvmaraton for menn innehas av EM-deltaker Sondre Nordstad Moen fra arrangørklubben SK Vidar. Den er fra 2014 og lyder på 1:02:59.

Og det var og er flotte forhold under årets utgave av Oslo Maraton. NRK-kommentator og medlem av arrangørklubben SK Vidar Jack Waitz koser seg i sola i hovedstaden.

-Det er flotte forhold under årets utgave av Oslo Maraton. Løypeforholdene er perfekte. Litt varmt, men flotte løpeforhold for de aller fleste, sier Jack Waitz, som også er en av grunnleggerne av løpefesten i hovedstaden.

Totalt deltar snaue 19 000 løpere under Oslo Maraton i dag. Det deltar løpere fra totalt 62 land. Eldste løper er 83 år.

Daglig leder May Britt Dørum-Persen i SK Vidar og Oslo Maraton er svært fornøyd med maraton-dagen i Oslos gater.

-Vi har strålende forhold og ikke minst trygge forhold for deltakerne. Og med nesten 19 000 deltakere tilstede, så har vi god grunn til å være fornøyde. Vi ser også at vi har flere deltakere på halvmaraton enn tidligere. Dessuten er snittalderen på løperne lavere enn de siste årene, sier daglig leder May Britt Dørum-Persen i SK Vidar og Oslo Maraton.

-Også har vi 1 100 frivillige som gjør en flott innsats før, under og etter Oslo Maraton. Takket være dem klarer vi å arrangere denne løpefesten, sier May Britt Dørum-Persen i SK Vidar og Oslo Maraton.

Se resultater på https://oslomaraton.no/

 

 

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious