«Mitt Maraton» – Rullestol ingen hindring!

I en ulykke 2. juli 1998 måtte jeg amputere venstre fot ved hoften i en alder av 44 år. Jeg satt på motorsykkel da en møtende lastebil mistet ett hjul som uheldigvis traff meg. Dermed var det gjort. Jeg var plutselig bevegelseshemmet noe som jeg aldri hadde tenkt på at jeg skulle bli, forteller Knut Herrem.

Han har alltid vært aktiv, løpt mye og deltatt i flere helmaraton. Oslo Maraton med sluttid på 3.08, Stockholm med sluttid på 3.12 og New York gjennomførte han på 3.20. Han har også lagt bak seg flere halvmaraton.

  • Nå var det plutselig slutt på løpingen, men skulle jeg sette meg ned å ikke gjøre noe? Nei det ligger ikke for meg, sier Knut.

To år etter ulykken deltok Knut i Paralympics i seiling i Sydney. I tillegg ble det et VM i seiling før han ga seg med dette. I 50 års gave fikk han en golfputter av en kamerat med klar beskjed om å starte med golf. Knut mener han aldri blir verdens beste golfspiller, men det er en utfordring å spille på ett bein.

  • I år sikter jeg meg inn på deltagelse i BMW Oslo Maraton, Racing Rullestol. Her er løypa 10 km for oss i pigg rullestol, men håpet er at halv- og helmaraton åpnes for oss bevegelseshemmede også, forteller Knut.

IMG_0210 (1)

Knut legger ikke skjul på at det har vært tungt å komme i gang med treningen etter ulykken. Men da nåværende regjering åpnet for at bevegelseshemmede over 26 år skulle få støtte til hjelpemidler, fikk han et spark i «rompa» og bestilte blant annet ny skikjelke og piggstol. Da var det ingen unnskyldninger, og treningen begynte.

IMG_0216 (1)

  • Nå trener jeg 2-3 ganger i uken på studio, hovedsakelig skimaskin og styrke. 1-2 ganger i uken skal jeg nå prøve å få pigget min faste rute fra Rygge til Råde på sykkelstien. Det er en tur på 20 km som tar ca 1.15 time, veldig fin tur. For ikke å glemme golf helt så prøver jeg å få en dag på golfbanen i Drøbak også. Fin avveksling, forteller Knut.

Herrem har deltatt på Ridderennet i 15 år, men 2016 er første året han har fått trent skikkelig. Skitreningen mener han legger et godt grunnlag for rullestolpiggingen og forberedelsene til BMW Oslo Maraton. I år vil Knut delta i Holmenkollstafetten, Fjellmaraton 21 km og BMW Oslo Maraton. Endelig har han funnet et helmaraton for «piggere» og har meldt seg på Souternmost Marathon på Key West 8. oktober i år.

  • Selv om du blir utsatt for hendelser i livet som setter deg tilbake fysisk så er det ingen unnskyldning for ikke å trene. Jeg tror faktisk at god form og trening forlenger livet, avslutter Knut.

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious