«Mitt Maraton» – Fra inaktiv til maratonløper

I tidlig alder ble Magnus tatt inn i løpeverden av sin aktive pappa. Gradvis ble Magnus mer og mer inaktiv, la på seg flere kilo og fant ikke viljestyrken og gleden til trening og sunt kosthold. I dag har Magnus endret sin livsstil drastisk og har som mål å fullføre 42 kilometer under Oslo Maraton 17. september.

Magnus Nordum er 24 år gammel og jobber i sikkerhetsbransjen. Han er bosatt på Lambertseter, ikke langt fra der han vokste opp med sin familie. I ung alder var han god til å løpe, deltok på flere løp og gjorde det relativt bra.

Da jeg ble eldre, sluttet jeg på fotball og all annen aktivitet. Jeg brukte tiden min på PC-spill, og spiste alt jeg hadde lyst på. Da videregående kom, hadde jeg gått fra å være en god løper, til nesten å være i dårligst form av alle. Jeg hadde også lagt kraftig på meg. Det var ganske tungt, da jeg visste hva jeg egentlig var kapabel til, forteller Magnus.


Magnus ga alltid 100 prosent på tester, og tok seg helt ut, men kom aldri ordentlig i gang med treningen. Han prøvde og feilet hundrevis av ganger, men fant aldri helt motivasjonen. Før han begynte i HMKG (Hans Majestet Kongens Garde), var han bestemt på å komme i kjempeform, men igjen feilet han. Han ankom militæret som det han selv beskriver som overvektig, og dro igjen i samme størrelse. De siste månedene av militæret brukte han til å spise pizza, og være inaktiv.

FB_IMG_1461322429959

Etter militæret prøvde jeg å komme i form, men etter kort tid feilet jeg, og vendte tilbake til gamle uvaner. Så på høsten i 2015 skjedde det noe i hodet mitt. jeg visste at denne gangen var det annerledes. Jeg hadde tatt av noen kilo før sommeren, så jeg hadde litt grunnlag, men på høsten skjedde det noe mentalt. Noe i hodet bare sa at jeg var ferdig med å leve i en kropp jeg skammet meg over, forteller Magnus.

De første ukene gikk, og han kjente at ingenting kunne stoppe han. Kiloene raste av. Magnus ble aktiv på Snapchat og viste frem sin livsstilsendring, ikke for å skryte, men for å sette et slags press på seg selv.

Unnskyldninger er noe man blir veldig dreven på når det gjelder kosthold og trening, litt overfor andre, men aller mest overfor seg selv, sier Magnus

IMG_20160422_120602_resized

Det er først når han ser tilbake at han nesten blir skremt. På mange måter hjernevasket han seg selv. Flere ganger kom han gjennom en uke med trening og følte at han var i gang, men da han falt for fristelsen, sa hodet like greit at han kunne gi helt opp. Slutte å trene, og spise usunt, og det gjorde han.  

Siden høsten 2015 har han tatt av hele 40 kilo. Magnus løper mye. Det gir han en mestringsfølelse, og det gjør det enkelt å måle forbedring.

Magnus har et hårete mål om å slå rekorden til sin far på langsikt; 3 timer og 14 minutter på maraton. I år er målet å løpe på under 4 timer. Nå trener han rundt seks ganger i uken, og varierer distansen og intensiteten så mye som mulig.

En ting er sikkert, jeg kommer til å være klar når startskuddet går 17. september. Hvordan vet jeg at jeg ikke kommer til å gi opp igjen? Jeg har gjort jobben helt på egen hånd. Jeg har ikke blitt «tvunget» til det. Samt har det skjedd noe mentalt som får meg til å føle meg trygg på at jeg ikke kommer til å la det skje, avslutter Magnus.

Snapchat-7991457780929816012-1

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious