”Mitt Maraton» Fra fem minutter til Oslotrippelen del 2

Etter sentrumsløpet i april, hadde Magnus nådd alle sine mål så langt i sesongen. Han hadde løpt 50 kilometer på under 4 timer, sentrumsløpet på under 40 minutter, og ny personlig rekord på maraton i Drammen. Frem mot Oslotrippelen hadde Magnus fortsatt igjen tre konkurranser, og ikke alle har gått etter planen. Dette er Magnus sin vei mot årets største mål, Oslotrippelen under BMW Oslo Maraton.

Tidligere i år hørte vi om Magnus sin vei fra lidenskapelig Chelsea-supporter, som kun orket å løpe i fem minutter, til erfaren maratonløper. 17. september er 30-åringen fra Oslo påmeldt Oslotrippelen, og har lagt flere ultraløp med gode prestasjoner bak seg.

NM Bergen 2016

Under NM i Bergen var målet hovedsakelig å fullføre 100 kilometer på under 9 timer. Over halvveis i løypen ble det vanskelig å holde tempo, selv om han hadde en god start.

Ved 80 kilometer er det ”bare” 20 igjen og jeg må spørre meg selv hva det er jeg driver med. Hvorfor er jeg i Bergen og løper 150 ganger rundt lille Lungegårdsvann? Jeg må være delvis gal. Heldigvis var været og stemningen i Bergen sentrum upåklagelig den dagen, og med masse publikum og god stemning ble jeg og de andre løperne heiet frem. Da jeg rundet 90 kilometer skjønte jeg igjen hvorfor jeg elsker ultraløp. Det var jo bare helt fantastisk, forteller Magnus.

Jeg beinflyr de to siste rundene og går i mål på 8:59:13 og en 7. plass i herreklassen! Jeg var selvfølgelig lykkelig over å ha nådd målet mitt, men satt allikevel igjen med en følelse av at dette var for godt til å være sant, forteller Magnus. Dette skulle dessverre også vise seg å stemme. 14 dager senere kommer en pressemelding fra arrangør om at runde 95, 96 og 97 ble registrert dobbelt. Deltakerne løp derfor 98 kilometer, istedenfor 100, og samtlige av tidene ble underkjent.

Gøteborgsvarvet 2016

To uker etter NM skulle Magnus på lagtur med Team Stalsberg til Gøteborg, hvor det skulle løpes halvmaraton. Magnus hadde i utgangspunktet ingen store ambisjoner for dette løpet, da det fortsatt var tidlig etter NM og kroppen ikke var ferdig restituert. Likevel satt han seg som mål å fullføre på under 1 time og 30 minutter. Magnus kommer til slutt i mål på 1:31:55.

Det ble ny personlig rekord, men jeg følte at jeg fikk litt lite igjen for fryktelig hard jobbing. Uansett ble det en hyggelig tur sammen med gode lagkamerater, forteller Magnus

varvet-malgang

Romerikåsen på langs 2016

Da det var tid for Romerikåsen på langs, var Magnus klar for å yte maks og avslutte første halvdel av sesongen med stil. Løpet startet lovende, selv om det var tunge forhold for Magnus, som ikke kaller seg selv noen terrengløper.

Jeg satt fast skoen min i myren minst to ganger, falt og forstuet en tommel og tråkket nesten over fem ganger før jeg kom frem til matstasjon nummer to, forteller Magnus.

Med bare 8 kilometer igjen gjør Magnus en tabbe. Etter et lite stykke merker han at han har løpt feil, til tross for god merking i løypen. Han må snu og løpe tilbake og taper minst 7 minutter. Magnus kommer til slutt inn på tiden 5:18:44, og blir nummer 11 totalt og nummer 5 i aldersklassen av om lag 100 startende denne søndagen. Et godt resultat i og for seg, men det blir allikevel noe overskygget av en unødvendig tabbe som arrangør forteller at han er alene om å gjøre.

Nå starter Magnus oppkjøringen mot Oslotrippelen i september. I sommer har han forsøkt seg på å løpe tre maraton på en dag, og føler seg klar til å stille på startstreken. Han satte også beste notering på Sørkedalsløpet med tiden 54:55.

Den dagen skal jeg yte alt og prestere maks! Dette skal bli min dag og mitt store øyeblikk! Og under BMW Oslo maraton er det heldigvis ganske vanskelig å løpe feil, tross dårlig stedsans, sier Magnus. 

img_2116-1

© 2022 Oslo Maraton

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious