“Mitt Maraton” – Endret livsstil med Oslo Maraton

Thomas Willy Lindgren er 28 år fra Oslo, og i april 2013 begynte han en livsstilsendring. Thomas veide 120 kilo på sitt meste, og bestemte seg brått for at han skulle ned i vekt. Samme året meldte han seg på 10 for Grete under Oslo Maraton. I dag veier Thomas 83 kilo.

Jeg hatet virkelig å løpe, men det var veldig effektivt, og det ble bare morsommere da jeg så kiloene falt av. Etter at jeg løp 10 for Grete ble gleden av å løpe med startnummer på brystet enorm, og jeg ble virkelig bitt av løpebasillen. Jeg meldte meg på Halvmaraton året etter, forteller Thomas.

11

Etter gjennomført halvmaraton i 2014, fikk Thomas beskjed av sin coach og gode venn, om at han var klar til å gjennomføre 42 kilometer. Under årets BMW Oslo Maraton skal Thomas løpe sitt fjerde helmaraton.

Jeg har en fantastisk coach som hjelper meg utrolig mye. Takket være han er jeg er der jeg er idag, sier Thomas.

Thomas har et mål om å fullføre årets løp på under 3 timer og 30 minutter. For å forberede seg til løpet, har Thomas en god del rolige løpeturer opp mot 15 – 20 kilometer, og restitusjonsøkter på mellom 8 – 12 kilometer. På noen av langturene løper han delvis rolig, og delvis i konkurransefart.

Jeg prøver også å få til 2-3 styrkeøkter i uka, men det er ikke tid til det hver uke på grunn av mange løpeøkter. Styrkeøktene mine består av mye forskjellig, men har veldig fokus på legger, hamstring ,rumpe, rygg og mage. Også bruker jeg foamroller hver eneste dag for å holde meg skadefri, forteller Thomas.

To uker før løpet begynner Thomas en mental treningsprosess hvor han visualiserer løpet.

Alle vet jo at veggen kommer, men vi vet ikke når. Og det er akkurat det jeg trener på. Hva gjør jeg når den treffer. Det er smerte, det er tårer, det er så mye. Men det som får meg til å fortsette når det gjør vondt, er at jeg tenker tilbake på hvor jeg var for 3 – 4 år siden.

Jeg vet at BMW Oslo Maraton er en fest og jeg gleder meg til å løpe i Oslos gater igjen, og smile til hver eneste person som står langs løypa så lenge det lar seg gjøre, forteller Thomas.

Han ønsker også alle som skal løpe under årets løp lykke til.

Dette kommer til å bli en kjempe bra dag. Så lenge du gjør ditt beste skal du være fornøyd. Husk å bite tenna sammen mot slutten, og at smerten kun er midlertidig, avslutter Thomas.

Du kan følge Thomas sin vei mot BMW Oslo Maraton på Instagram under navnet @marathon_thomas

© 2022 Oslo Maraton

MONICA
GUTUEN

AMBASSADØR

Alder: 45

Bosted: Bærum

Distanse under BMW Oslo Maraton 2020:
Jeg løper halv, og satser selvsagt på å ha det bredeste smilet hele veien.

Tidligere deltagelse på Oslo Maraton:
«10 for Grete» 2013, Halvmaraton 2014 og 2015, 2017 og 2018 og maraton i 2019.

Tre ord som beskriver meg:
Utadvent, Smilende, Energisk

Instagram: @muddylicious